Op zondagavond omstreeks 19.45 uur is een politieman van de regio Noord-Holland Noord tijdens zijn werkzaamheden overvallen door twee tot nu toe onbekende mannen. Dit gebeurde op de Noordervaart tussen de Zuidervaart en de bebouwde kom van Stompetoren. De agent was ter plaatse bezig met een snelheidscontrole op het verkeer vanuit beide richtingen. Hij deed dit vanuit een onopvallende politieauto waar hij alleen in zat.

De overtredingen werden vastgelegd met fotoapparatuur. Kort nadat een auto werd ´geflitst', werd het portier van de politieauto geopend. De agent werd uit de auto getrokken door twee mannen. Er ontstond een vechtpartij waarbij de daders en de agent in een naast de weg gelegen (modder)sloot terecht kwamen. De agent werd door zijn belagers geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij gewond in zijn gezicht. Onder bedreiging moest de agent de fotoapparatuur loskoppelen en afgeven. Hierna renden de verdachten weg in de richting van Stompetoren.

De daders zijn mannen van ongeveer 35 jaar. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek. Eà©n van de verdachten had een paardenstaart. De andere man had een stevig postuur, blond krullend haar en een snor. Beide verdachten hadden alcohol gebruikt.
In de loop van maandagmorgen werd de fotocamera teruggevonden in Wijdenes. De camera was grotendeels vernield.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of naar mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de daders. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

bron:Politie Noord Holland Noord