Op maandag 11 juli organiseert de coà¶rdinatiegroep "Noord-Kennemerland helpt Somalië" een veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan slachtoffers van de tsunami in Somalië. De veiling vindt plaats van 15.30 tot 17.00.  De directeur van de broekerveiling te Langedijk stelt zijn ruimte ter beschikking voor dit goede doel.

December 2004 is ook Somalië getroffen door de tsunami, de coà¶rdinatiegroep, in samenwerking met een Somalische organisatie, is al enige tijd bezig met het opzetten van een project dat bijdraagt aan wederopbouw voor vooral vrouwen die hun man hebben verloren door de tsunami. Doormiddel van de veiling wil de coà¶rdinatiegroep zoveel mogelijk geld binnenhalen, de opbrengst is vervolgens dubbel zoveel waard door de mogelijkheid tot verdubbeling door grote subsidiegevers.

Er worden enkele grote stukken geveild van o.a. diverse kunstenaars. Verder worden er artikelen geveild die aansluiten bij het project in Somalië, zoals doosjes eieren, kippenvoer en groenten. Er is een professionele veilingmeester aanwezig die voor een gedeelte met opbod en gedeelte met afslag zal werken.

Wilt u als particulier of organisatie een leuke middag beleven in de oudste doorvaartveiling ter wereld en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel, kom dan 11 juli naar de broekerveiling te Langedijk. Tijdens deze middag wordt tevens toelichting gegeven op het project.

Het motto van deze middag is: "Hoe meer geld hoe beter". Want voor het beoogde project is veel geld nodig. Wij hopen op een grote opkomst en betrokkenheid.

bron:CNK