(Persbericht) Oslo, Norway Sept. 20, 2010 -

Norman ASA, toonaangevend beveiligingsbedrijf, kondigt aan dat Righard Zwienenberg, Chief Research Officer (CRO), spreekt op de Cyber Security 2010 over cyber crimineel gedrag en strategieën.

22 & 23 September 2010 vindt deze conferentie plaats in Brussel, België. Het thema van de conferentie is à¢â‚¬Å“Protecting Critical National Infrastructure from the Cyber Threat.à¢â‚¬ Het event wordt bijgewoond door leiders van regeringen, internationale organisaties en kopstukken uit de particuliere sector.

Zwienenberg spreekt over à¢â‚¬Å“Can Cyber Criminals Move Freely?à¢â‚¬

Zijn presentatie behandelt o.a. de volgende onderwerpen:
à¢â‚¬¢ Case studies over à¢â‚¬Å“aanvallen van binnenuit"
à¢â‚¬¢ Waarom werken aanvallen van binnenuit?
à¢â‚¬¢ Hoe cybercriminelen misbruik kunnen maken van problemen rondom à¢â‚¬Å“in the cloudà¢â‚¬-gebaseerde applicaties
à¢â‚¬¢ à¢â‚¬Å“Top 9à¢â‚¬ van à¢â‚¬Å“in the cloudà¢â‚¬ problemen
à¢â‚¬¢ Aanvallen in SCADA omgevingen

Aanvullend zal Zwienenberg trends bespreken m.b.t. internationale inspanningen om de verspreiding van botnets te adresseren. Botnets zijn netwerken van computers en servers (vaak honderdtallen) die opereren en gecontroleerd worden door kwaadaardige software, aangestuurd door cybercriminelen.

à¢â‚¬Å“Correlatie van gegevens toont een significante overlap van servers die onderdeel zijn van meerdere criminele netwerkenà¢â‚¬ zegt Zwienenberg. à¢â‚¬Å“Deze informatie is erg nuttig bij het overwegen van strategieën voor het ontmantelen van botnetsà¢â‚¬.

Voor meer informatie over de Cyber Security 2010, contact [email protected] (Engelstalig).

Voor meer informatie over Norman malware analyse mogelijkheden en andere à¢â‚¬Å“Endpointà¢â‚¬ en netwerkbeveilingsoplossingen bezoek http://www.norman.com

Voor meer informatie contact:
Audun Là¸demel, VP Marketing and Business Development, +47 934 46 531. (Engelstalig).

Over Norman ASA
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo - Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools.

Norman biedt als technologisch leverancier- proactieve antimalware technologie die wereldwijd wordt gebruikt in verschillende beveiligingsoplossingen en services. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen worden gedreven door de gepatenteerde technologie: de Norman SandBox®.

Norman‘˜s antimalware bescherming voor clients, servers en netwerkbeveiliging worden geleverd als product en als service ontwikkeld om bedrijfscommunicatie en resources, inclusief zakelijke- en regeringsnetwerken & applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranet te beschermen. Norman‘˜s oplossingen zijn beschikbaar via Norman‘˜s dochterondernemingen en via een netwerk van partners wereldwijd.