Oslo, Norway Norman ASA, innovator van proactieve beveiligingsoplossingen, maakt vandaag bekend dat zij een strategisch partnerschap is aangegaan met Lumension, leider in Endpoint Management en beveiligingsoplossingen. Lumension gaat daarbij de Norman producten promoten in de USA alsmede deze software integreren in haar eigen producten. Terwijl de Europese marktpositie van Norman benut zal gaan worden om Lumension als complementaire netwerkbeveiligings-oplossingen te promoten met behulp van de sterke support organisatie van Norman.

Binnen de strategische overeenkomst biedt Lumension Norman´s prijswinnende antivirus technologie inclusief de Norman SandBox®, Norman DNA matching en Norman Exploit Detection aan en integreert die technologie in haar Endpoint Management producten en beveiligingsoplossingen. Lumension gaat ook de Norman Endpoint Protection product suite aanbieden aan haar klanten wereldwijd. Met de combinatie van Lumension‘˜s beveiligingstechnologie met Norman‘˜s gepatenteerde antimalware engine, biedt Lumension een complete bescherming tegen de almaar groeiende internetdreigingen en e-crime.

à¢â‚¬Å“We hebben gekozen voor een samenwerking met Norman vanwege hun krachtige antimalware technologie die gebruik maakt van innovatieve gedragsanalyse zoals DNA Matching, SandBox en Exploit Detection. Met Norman‘˜s 25 jaar ervaring in de antivirus markt en bewezen technologie was het een logische keus hen toe te voegen aan onze Endpoint Suite om onze klanten een extra beveiligingslaag te kunnen geven. We kijken uit naar een langdurig en succesvol partnerschap met Normanà¢â‚¬ zegt Pat Clawson, Chairman en CEO van Lumension.

Norman SandBox® is een revolutionaire manier om nieuwe en onbekende malware te detecteren op een proactieve manier. De virtuele omgeving binnen de antivirus applicatie laat verdachte programma‘˜s hun gang gaan om de impact van het gedrag te bestuderen, zonder enig risico het netwerk te besmetten. Als een programma acties uitvoert die de SandBox als verdacht beschouwt, wordt het programma als kwaadaardig beschouwd. Norman DNA Matching is gebaseerd op en werkt samen met de Norman SandBox® en is een proactieve technologie en methode voor identificatie van het virale profiel van allerlei soorten kwaadaardige programma‘˜s. Samen met Norman Exploit Detection, technologie voor detectie van malware die kwetsbaarheden in veelgebruikte document types exploiteert, zorgt Norman‘˜s technologie voor een unieke, proactieve bescherming tegen nieuwe, niet ontdekte à¢â‚¬Å“Day-Zeroà¢â‚¬ dreigingen.

à¢â‚¬Å“Lumension is een zeer gerespecteerd bedrijf in de Endpoint en software beveiligingsmarkt. We zijn verheugd dat een industrieleider als Lumension heeft gekozen voor de technologie van Norman om de best mogelijke beveiligingsoplossingen aan haar klanten aan te bieden. Dit strategisch partnerschap is een goede gelegenheid voor Norman om onze proactieve antivirus technologie als een wereldleidend beveiligingsproduct te laten zienà¢â‚¬ zegt Hans Mooren, Managing Director van Norman Data Defense Systems B.V.: à¢â‚¬Å“Door dit partnerschap voegt Norman een aantal zeer interessante Lumension producten toe aan haar portfolio. Norman Device Control voor het veilig gebruik van verwijderbare mediadragers zoals USB devices, Norman Application Control voor het afdwingen van een vertrouwde applicatieomgeving en Norman Patch & Remediation, een patch management oplossing voor heterogene netwerken.à¢â‚¬

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen en is een wereldleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Miljoenen gebruikers vertrouwen op de Norman oplossingen zoals bijvoorbeeld netwerkbeveiliging, endpoint beveiligingsoplossingen en malware analyse tools, om hun waardevolle data te beschermen.

Norman biedt als technologisch leverancier- proactieve antimalware technologie die wereldwijd wordt gebruikt door verschillende beveiligingsoplossingen en services. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen worden gedreven door de gepatenteerde technologie: de Norman SandBox® technologie.
Norman SandBox®, Norman Exploit Detection en Norman DNA Matching zijn de fundering van Norman‘˜s proactieve strategie om de internetcriminaliteit te bestrijden. Bedrijven zoals MessageLabs (Symantec), eEye Digital Security, Microsoft en anderen gebruiken de Norman technologieën om hun klanten optimaal te beschermen.

Middels haar technologieplatform levert Norman antimalware bescherming voor clients, servers en netwerkbeveiliging. Deze producten en oplossingen zijn ontwikkeld voor de bescherming van zakelijke communicatie en bronnen, inclusief bedrijfsnetwerken en applicaties, thuiswerkers, bijkantoren en extranet. Het bedrijf biedt eveneens marktleidende geavanceerde malware analyzers. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om processen te automatiseren die verdachtmakende bestanden analyseren en verschillende soorten malware kunnen identificeren en de bedreigingen kunnen beoordelen.

Norman‘˜s prijswinnende beveiligingsoplossingen beschermen miljoenen PC‘˜s van eindgebruikers tegen hackers, spyware en identiteitsdiefstal.
Norman‘˜s oplossingen zijn verkrijgbaar via de Norman dochterondernemingen en een wereldwijd partnernetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Noorwegen en heeft Europa en Amerika als primaire markten. Meer informatie kan worden gevonden op www.norman.nl.

Over Lumension
Lumension Security, Inc., wereldleidend in operationele Endpoint beveiliging, ontwikkelt, integreert en verkoopt beveiligingssoftware oplossingen die bedrijven helpen de vitale informatie te beschermen en kritische risico‘˜s op netwerk en Endpoint te managen. Lumension is gevestigd in Scottsdale, Arizona en heeft vestigingen wereldwijd, o.a. in Virginia, Utah, Florida, Luxemburg, UK, Spanje, Australië, India, Hong Kong en Singapore. Lumension: IT Secured. Success Optimized®. Meer informatie kan worden gevonden op www.lumension.com.