Norman introduceert DNA Matching, een nieuwe proactieve technologie om het virusprofiel van allerlei soorten kwaadaardige programma´s e.d. (malware) te identificeren. Programma code die wordt overgenomen uit andere malware (ook hackers maken het zichzelf graag gemakkelijk), wordt herkend. Dit zorgt voor een unieke proactieve bescherming tegen nieuwe bedreigingen.

DNA reeksen zijn de bouwstenen van menselijke DNA profielen. Op dezelfde manier, kunnen computercode en instructies gezien worden als de reeksen van de DNA van een programma. Anders dan bij het forensisch onderzoek bij misdaadbestrijding, wordt deze techniek nu gebruikt om nieuwe kwaadaardige code te detecteren en te stoppen, waarvan nog niet op de traditionele manier een vingerafdruk is gemaakt. Als nieuwe malware programma code overneemt of opnieuw gebruikt - dan zal Norman DNA Matching de conclusie trekken dat het dezelfde soort malware is.

à¢â‚¬à…“We zijn opgetogen en trots Norman DNA Matching te presenteren, een nieuwe en innovatieve technologie voor proactieve identificatie van virusprofielen in programma´s. Dit toont nogmaals aan dat Norman de toonaangevende leverancier is van proactieve technologie in de beveiligingsindustrie. Klanten zijn bezorgd over het risico dat cyber crime vertegenwoordigt en verwachten dat Norman er zal zijn als technologisch leider om hun computers met gevoelige informatie te beschermen. We zijn blij om deze verwachting eens te meer te bevestigen met de introductie van DNA Matching zegt Hans Mooren, Managing Director Benelux van Norman Data Defense Systems te Hoofddorp.

Internet bedreigingen en E-crime nemen in een onrustbarende mate toe. De FBI heeft geschat dat cyber crime nu de drugshandel gepasseerd is in omvang en als meest winstgevende activiteit (bron: FBI/IBM). Consumenten, bedrijven, ondernemingen en openbare diensten worden allemaal blootgesteld aan en bedreigd door de toename van kwaadaardige en criminele software.

Een belangrijke reden voor de onrustbarende toename van nieuwe malware is de steeds groter wordende beschikbaarheid van à¢â‚¬à…“ontwikkeling studio´s voor het produceren van malware. Deze software, die iedereen kan kopen op het internet, stelt hackers van allerlei niveaus van bekwaamheid in staat om nieuwe Trojaanse paarden, backdoors, key loggers en andere kwaadaardige software te maken door eenvoudigweg een paar simpele stappen te volgen. Ook hackers maken het zichzelf graag gemakkelijk door dat soort reeds bestaande malware code te hergebruiken, waarmee zij nu sneller onderschept kunnen worden.

DNA Matching is gebaseerd op en werkt samen met Norman SandBoxà¢à¢â‚¬Å¾¢, de fameuze proactieve technologie en hoeksteen van Norman´s strategie om op internet gebaseerde E-crime te bestrijden. Bedrijven zoals Microsoft, F-Secure en de Zweedse veiligheidspolitie (Sà¤kerhetspolisen) gebruiken onder andere Norman´s proactieve technologie om E-crime te onderzoeken en om klanten en publiek te beschermen.

Deze nieuwe proactieve detectie technologie is beschikbaar in alle anti-malware beveiligingsoplossingen van Norman en zal ook worden geïntegreerd in de binnenkort te lanceren nieuwe Norman Endpoint Protection.

Voor verdere informatie, neem s.v.p. contact op met:
Jan van Wissen, Product Marketing, +31 (0)23 78 90 270
Michael Theuerzeit , Product Marketing , +31 (0)23 78 90 232

Informatie over Norman
Norman ASA, in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen, is een wereldleider en pionier in proactieve content security oplossingen en forensische malware tools. Norman levert malware analyzers, network beveiliging en eindpunt beschermingsoplossingen om te voldoen aan de beveiligingsbehoeften van de klant. Norman oplossingen zijn verkrijgbaar via Norman subsidiaries en een network van partners over de hele wereld. Zie de website www.norman.com