(Persbericht) Hoofddorp - Norman, wereldwijd erkend industrieel pionier in het leveren van krachtige malware analyse-oplossingen voor Enterprises, Service Providers (XSP‘˜s)/dienstverleners en overheden, kondigt de lancering aan van de volgende generatie Norman Malware Analyzer G2 platform aan.

Norman malware Analyzer G2, het eerste malware Analyse framework dat gebruik maakt van de Sandboxing technologie (www.malwareanalyzer.com) biedt alle voordelen van de traditionele SandBox analyse, echter nu in combinatie met het nieuwe IntelliVM. Deze herbergt Norman's KernelScout technologie, die in staat is om diep verborgen gedrag van verdachte software te ontdekken.

De combinatie van Hybride Sandboxing en KernelScout betekent dat Microsoft omgevingen diep geanaliseerd kunnen worden door gebruik te maken van cutting edge emulatie en de nieuwste virtualisatie technologie. Dit resulteert in een superieure threat intelligentie en betere visibiliteit in Malware exploits binnen de Microsoft applicaties zoals Office, third party products zoals PDF'en en van Internet bedreigingen vanuit URL's ten opzichte van bestaande single layer tools.

"Norman Malware Analyzer G2 is leverbaar als een software maar ook als een Appliance oplossing. Het biedt diepte analyse met onbegrensde intelligentie, snelheid en gebruiksgemak," aldus Audun Lodemel, VP Marketing bij Norman.

Grote ondernemingen, service providers en overheidsinstanties met een verhoogde risico omgeving, kunnen wel 100.000 verdachte files per dag ontvangen. Norman's Analyzer oplossing is schaalbaar en krachtig genoeg om deze hoeveelheden te analyseren en te benaderen via een zeer gebruikersvriendelijk web-based management en operations omgeving. De rapportage is eenvoudig te customizen en de API's bieden de flexibiliteit om te integreren met reeds bestaande analyse omgevingen, honeypots en andere lab faciliteiten.

"Het threat landscape is nog nooit zo‘˜n grote uitdaging geweestà¢â‚¬, zegt Lodemel. "Tot nu toe moesten analisten een kiezen: Deep malware inspectie met behulp van emulatie technieken of door middel van virtuele omgevingen. Malware komt er nog steeds doorheen. Voor het eerst worden de geavanceerde reverse engineering methodes gecombineerd met de meest recente observatie technologie (Norman‘˜s KernelScout). Analisten hebben met behulp van de Norman‘˜s Hybride sandboxing benadering de vuurkracht om te zegevieren, ongeacht hoe diep de dreiging is verborgen of is vermomd."

Het Norman Malware Analyzer G2 framework omvat:

à¢â‚¬¢ De Norman SandBox, een volledig geëmuleerde Microsoft Windows malware analyse omgeving, benoemd tot het meest innovatieve beveiligingsidee van het decennium door de onderzoekers van het VB2010 international conference.
à¢â‚¬¢ Norman IntelliVM, Virtual Machine-analyse-systeem controleert systeembewegingen op tekenen van kwaadaardig gedrag door meer flexibiliteit toe te passen om niet-traditionele malware nauwkeuriger te analyseren en om aangepaste omgevingen voor geavanceerde en gerichte bedreigingen beter in kaart te brengen.
à¢â‚¬¢ IntelliVM maakt gebruik van Norman KernelScout driver, waarbij the intelligence observation agent op het laagste niveau van de kernel van het systeem voor super prestaties, is inbegrepen.
à¢â‚¬¢ Analyse Desktop, een Web Based Management & Operations console biedt een ongeëvenaard gebruiksgemak en functionaliteit
à¢â‚¬¢ Het apparaat of software, & API‘˜s - Een flexibele architectuur levert de snelheid en efficiëntie van de ´next generation‘˜ oplossingen, waar en wanneer dan ook nodig.
à¢â‚¬¢ Norman Malware Debugger PRO, voert diepgaande analyse uit van verdachte bestanden met alle functionaliteit van traditionele reverse engineering en debugging tools in een enkele interface, het uitvoeren van geavanceerde analyse van de meest complexe malware-bedreigingen die organisaties kunnen tegenkomen.

"Samenvattend: Norman Malware Analyzer G2 automatiseert en vereenvoudigt het malware onderzoek, reduceert manpower, tijd en kosten met ongeëvenaarde prestaties en snelheid in de industrie," aldus Lodemel. "Norman is de oorspronkelijke innovator in dit marktsegment en blijft aan kop met deze ´next generation‘˜ oplossing."

Norman Malware Analyzer G2 werd getoond op de Norman stand op de Black Hat USA 2011, Caesars Palace, Las Vegas afgelopen 3 & 4 Augustus. De interesse was groot.

Voor meer informatie over alle beveiligingsoplossingen, ga naar: www.norman.nl of neem contact op [email protected]

Gratis malware cleaning voor zakelijke en particuliere computers:
http://www.norman.com/support/support_tools/malware_cleaner/nl

Voor overige informatie:
Norman Data Defense Systems BV
023 78 90 233
[email protected]
[email protected]

Over Norman
Opgericht in Oslo Noorwegen in 1984, Norman ASA is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Proactieve antimalware Norman's oplossingen, waaronder malware analyse tools, netwerkbeveiliging en Endpoint Protection, worden aangedreven door de gepatenteerde Norman SandBox® technologie en worden eveneens gebruikt door andere security aanbieders van over de gehele wereld.
Norman's core antimalware bescherming voor klanten, servers en netwerk beveiliging geleverd als producten en/of diensten zijn ontworpen om zakelijke communicatie en middelen, met inbegrip van zakelijke en overheidsnetwerken en applicaties, externe medewerkers, filialen en extranetten te beschermen. Bezoek de Norman website voor verkooppunten en/of partners. www.norman.nl