Norman SCADA Protection System beschermt tegen Stuxnet-achtige bedreigingen

Hoofddorp - Norman, een wereldwijde marktleider op het gebied van beveiliging, heeft een OEM-overeenkomst aangekondigd voor het leveren van Norman SCADA Protection (NSP) aan Kongsberg Maritime te Noorwegen. Kongsberg zal gebruik maken van de NSP beveiligingsoplossing in zijn maritieme systemen dat het over de hele wereld levert. Kongsberg Maritime is een toonaangevende wereldwijde leverancier van maritieme systemen voor dynamische positionering en navigatie, mariene-automatisering, vrachtmanagement en level sensors, maritieme training simulatoren en positie referentiesystemen.

Met de recente Stuxnet aanvallen op industriële software en systemen, fabrikanten, nutsbedrijven en industrie, wordt er gezocht naar geavanceerde beveiligingsoplossingen ter bescherming van SCADA-systemen voor toezicht en controle van de industriële infrastructuren.

Om zich te wapenen tegen geavanceerde aanhoudende dreigingen, zoals Stuxnet, heeft Norman SCADA-Protection ontwikkeld ter bescherming tegen cyberaanvallen van malware, zoals trojans, wormen en virussen die kunnen leiden tot miljoenen euros aan schade en de productie en het leveren van diensten kunnen verstoren.

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) beschrijft geautomatiseerde industriële controlesystemen (ICS) die de industriële en infrastructurele processen bewaken en controleren. SCADA-systemen zijn te vinden in productie-omgevingen, openbaar vervoer systemen, energiebedrijven en-distributie, nucleaire installaties, pijpleidingen, in de olie-en gasindustrie en in maritieme omgevingen.

Volgens overheidsstudies zijn SCADA-systemen in het verleden ontworpen voor prestaties, betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid, terwijl de beveiliging zwak was of niet bestond.

"Kongsberg Maritime heeft het meest geavanceerde SCADA-beveiligingssysteem nodig dat beschikbaar is, om onze klanten te beschermen tegen cyberaanvallen en ernstige malware-bedreigingen, zoals Stuxnet", aldus Stein Arne Riis, Product Manager, Product Development, Kongsberg Maritime. "Norman werkte nauw met ons samen om het meest krachtige beschikbare systeem te leveren, dat noodzakelijk is om onze systemen te beschermen tegen de meest geavanceerde en aanhoudende bedreigingen."

NSP is een onderdeel van de Norman Network Protection (NNP) productfamilie; dat is een hoogwaardige anti-malware bescherming, ontworpen om malware bescherming te bieden aan zakelijke en industriële netwerken. De NNP appliances bieden toonaangevende bescherming tegen malware met hogere prestaties en tegen een fractie van de kosten van concurrerende oplossingen.

NNP oplossingen zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en zijn ontworpen om fabrikanten, MKB/KMO, financiële instellingen, gezondheidszorg en overheidsinstanties te beschermen en zo de hoogste bescherming tegen de groeiende hedendaagse malwarebedreigingen te verkrijgen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Kongsberg Maritime om kritische SCADA-systemen nog beter te wapenen tegen computercriminaliteit in de industriële infrastructuur die wereldwijd is geïnstalleerd", zegt àƒËœivind Barbo, vice president, Business Development, Norman.

Norman SCADA Protection oplossingen zullen worden geïnstalleerd op de netwerk perimeter en voorkomen dat ICS systemen worden besmet met kwaadaardige code en overgedragen via het netwerk. De ICS-computers zullen daarnaast beschermd zijn tegen onbeveiligde draagbare opslagmedia, vaak gebruikt door personeel, die wellicht al dan niet opzettelijk de computers bloot stellen aanvalscode zoals Stuxnet. De NSP biedt een unieke oplossing voor het beveiligen van dergelijke draagbare opslagmedia zodat deze op een veilige manier worden gebruikt op de SCADA-systemen. Hiermee biedt het een kritische lijn van defensie tegen een van de meest voorkomende maar effectieve cyberaanval strategieën.

Meer informatie over Norman SCADA Protection is te vinden op www.norman.com/products/nl

Voor meer informatie:

Michael Theuerzeit
Norman Data Defense Systems BV
[email protected]
+31 23 7890222

Over Norman
Norman is in 1984 opgericht in Oslo, Noorwegen. Norman is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Norman biedt malware analyzers, network security en endpoint protection oplossingen. Deze en meer oplossingen van Norman zijn beschikbaar via de subsidiaries en een wereldwijd netwerk van partners. Voor meer informatie bezoek de Norman website: www.norman.nl

Over Kongsberg Maritime
Kongsberg Maritime is een mondiaal maritiem technologie bedrijf dat innovatieve en betrouwbare technologie oplossingen biedt voor alle maritieme industrie sectoren, waaronder koopvaardij, offshore, diepzee en marine. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kongsberg, Noorwegen en heeft productie, verkoop en service faciliteiten in 16 landen.

Kongsberg Maritime ontwikkelt automatisering, controle, navigatie, dynamic positioning, hydroacoustics, AUV / onderwater navigatie / communicatie / camerasystemen en scheepvaart-en offshore-simulatoren. Alle Kongsberg Maritime leveringen zijn afgestemd op de exacte eisen van de klant en genieten van de hoge kwaliteit van ontwerp en productie.

Kongsberg Maritime levert oplossingen die alle aspecten van de technologie onder water en op het water te dekken, aan boord van nieuwbouw en retrofit schepen en op offshore-platforms en boorplatforms, vaak onder een enkele-leverancier-strategie genaamd The Full Picture.
Kongsberg Maritime website: www.kongsberg.com