(Persbericht) Patch Tuesday toont aan dat IT Netwerken kwetsbaar blijven

Hoofddorp, April 2011 De meest recente ´Patch Tuesday´ vond 12 april plaats en dit was de periodieke beveiligingsactie waarmee Microsoft problemen oplost betreffende de bekende beveiligingsgaten in Windows-gerelateerde software en applicaties, zoals bijvoorbeeld Office en Internet Explorer.

In de afgelopen zes maanden heeft Norman verschillende Windows-kernel kwetsbaarheden ontdekt en gerapporteerd, die zouden mogelijk benut kunnen worden door aanvallers*. Onderzoek naar kernel beveiliging is essentieel want kernel kwetsbaarheden hebben effect op de kern functies van het betreffende besturingssysteem.

Kernel beveiligingsonderzoek is van vitaal belang omdat kernel kwetsbaarheden ingrijpen op kritieke onderdelen van het besturingssysteem en zeer moeilijk op te sporen en te verdedigen zijn.

Terwijl Windows kwetsbaarheden wereldwijde aandacht krijgen waarschuwen Norman‘˜s beveiligingsexperts dat IT netwerkbeheerders in Enterprises, overheden en in het MKB/KMO zich ook moeten focussen op patch management voor alle grote operating systemen zoals MS Windows, Linux, MacOS, Sun Solaris en HP.UX. Snel accuraat en veilig patch management is even relevant voor de populaire applicaties van bijvoorbeeld Microsoft, Adobe en Apple.

Ongepatchte e-mail en andere alomtegenwoordige desktop toepassingen zijn een open uitnodiging voor criminele botnets. Dit resulteert vaak in kostbare verliezen en grote schade voor zakelijke IT-afdelingen. Bijna 24 software kwetsbaarheden worden er elke dag ontdekt! (http://www.norman.com/products/patch_remediation/nl), IT-afdelingen moeten mede hierdoor het patchen als topprioriteit maken.

Norman, toonaangevend beveiligingsbedrijf dat producten levert die overheden, enterprise netwerken, MKB/KMO netwerken en consumenten desktops/laptops beschermen, biedt met Norman Patch & Remediation een industrie toonaangevende patch management oplossing.

à¢â‚¬Å“IT-afdelingen moeten van Patch management een topprioriteit makenà¢â‚¬ zegt Audun Lodemel, Vice President, Norman Marketing. à¢â‚¬Å“Vergeet niet alle OS platformen en applicatie kwetsbaarheden te controleren, concentreer je niet alleen op Microsoft issues rond Patch Tuesdayà¢â‚¬.

Meer informatie over Norman Patch & Remediation en andere beschermings- en beveiligingsoplossingen, bezoek: http://www.norman.com/products/

* om systemen volledig over te nemen en gebruikers kwetsbaar maken voor serieuze cyberaanvallen.

Om meer te leren over Windows kernel kwetsbaarheden kunt u Tarjei Mandt / Norman researcher volgen op Twitter, @kernelpool.

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen, inclusief malware analyse tools, netwerk beveiliging en endpoint protection, worden aangestuurd door de gepatenteerde Norman SandBox® technologie en wordt gebruikt door verscheidene aanbieders van beveiligingsoplossingen van over de gehele wereld.

Norman‘˜s kern antimalware bescherming voor clients, servers en netwerk beveiliging worden geleverd als product en service ontwikkeld om zakelijke communicatiestromen en bronnen, inclusief zakelijke en overheidsnetwerken en applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranetten te beschermen. Norman‘˜s oplossingen zijn beschikbaar via de Norman dochterondernemingen en een wereldwijd netwerk van partners. Voor meer informatie bezoek de Norman website: www.norman.nl

Voor overige informatie:
T.: 023 78 90 222
Marketing Norman
[email protected]