(Persbericht) Norman Network Protection levert superieure malware bescherming voor servers & clients.

Oslo, Noorwegen 1 Februari, 2011 - Norman ASA kondigt vandaag de beschikbaarheid van de nieuwe betaalbare Norman Network Protection (NNP) antimalware appliance aan.
Onafhankelijke testen tonen een aanzienlijk verbeterde beveiliging voor bedrijven, overheden en productieomgevingen aan.

Kenmerken Norman Network Protection versie 4.0:
· Draait op een 64-bit Linux platform voor superieure werking
· Ondersteunt tot 10 Gigabit Ethernet
· High availability, redundante/fail-over oplossing voor continue service
· Aanpasbare URL blokkering
· Verbeterde ondersteuning voor Windows file-sharing

NNP 4.0 is een eenvoudig te installeren en te gebruiken antimalware appliance. Deze kan in de netwerk gateway geïnstalleerd worden, of tussen netwerk nodes met als doel de van binnenuit komende dreigingen van laptops, memory sticks en andere mobiele devices te blokkeren. Voorzien van de award winnende Norman SandBox® technologie levert de NNP proactieve, real-time bescherming voor bedrijven, overheden en productieomgevingen en maakt een einde aan de dreigingen, zonder impact op de productiviteit.

De Norman Netwerk appliance kan ingezet worden in enterprise- en fabrieksomgevingen en is kosteneffectief voor zowel MKB bedrijven, als tot en met de meest complexe zakelijke- en overheidsnetwerken.

De extreme snelle NNP appliance is ontwikkeld op een 64-bit platform, ondersteunt tot 10 Gigabit Ethernet netwerken en biedt een real-time, front-end beschermingsoplossing voor zowel LAN als productieomgeving. Meerdere protocollen worden gescand om kwaadaardige software te weren, NNP houdt het netwerk schoon en laat veilig dataverkeer, snel en efficiënt doorstromen. NNP combineert signature-based beveiliging met SandBox en DNA Matching technologie om proactief malware te stoppen.

Norman Network Protection wordt beheerd vanuit Norman Endpoint Manager, een beveiligings-management centrum, dat een onbeperkt aantal appliances in het netwerk ondersteunt.
Daarnaast is het door uitbreiding van protocolondersteuning mogelijk om BitTorrents -de standaard voor verspreiding van bestanden via het internet- en MSN Messenger te filteren.

De NNP appliance levert hoge-performance inbound en outbound real-time scans van CIFS en SMB Microsoft Windows protocollen, alsook HTTP, FTP, SMTP, POP3, RPC, TFTP en IRC.
Tevens scant en detecteert de Norman antimalware appliance bestanden van Microsoft Windows Server 2008 en Windows 7 file sharing protocol, SMB2. Communicatie tussen computers en Microsoft Sharepoint kan worden gedetecteerd en gescand, NNP beschermt zo uw Sharepoint servers tegen malware infecties.
à¢â‚¬Å“Klanten vertellen ons dat ze met de veelzijdige Norman Network Protection kosteneffectief hun data kunnen beschermen tegen malware aanvallen waar dan ook in het netwerk,à¢â‚¬ zegt Audun Lodemel, vice president, Marketing & Business Development. à¢â‚¬Å“Wij zien toepassingen in afgelegen retail locaties, complexe productie sites, grote enterprises en kleine organisaties.à¢â‚¬
De NSS Labs, Inc. test in 2010 gaf aan dat NNP de netwerkbeveiliging tot 38% verbetert wanneer gebruikt in combinatie met toonaangevende endpoint beveiligingsoplossingen. De appliance herkent malware dreigingen daar waar endpoint beveiligingssoftware vaak faalt in de detectie ervan.

Meer informatie over de NSS Lab test, ga naar: www.nsslabs.com/anti-malware/normannp.
Meer informatie over de meerwaarde van NNP voor uw organisatie, ga naar: http://www.norman.com/nnp.

NNP wordt gedemonstreerd van 14 17 Februari op de RSA Conference 2011, Stand nr. 2517, Moscone Center, San Francisco, CA. Voor meer informatie e-mail Norman:
[email protected]

Overige informatie:
Norman Data Defense Systems BV
023 78 90 233
[email protected]
[email protected]

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Miljoenen gebruikers vertrouwen op de Norman oplossingen zoals bijvoorbeeld netwerkbeveiliging, endpoint beveiligingsoplossingen en malware analyse tools, om hun waardevolle data te beschermen. Bezoek de Norman website voor verkooppunten en/of partners. www.norman.nl