(Persbericht) Gebruikers van online bankaire-diensten lopen gevaar

Hoofddorp, 8 maart 2011 - Norman, toonaangevend beveiligingsbedrijf dat beschermende producten biedt aan overheids-, enterprisenetwerken en beschermingsproducten biedt aan consumenten Pc‘˜s / laptops, kondigt vandaag aan dat haar onderzoekers een nieuwe Trojan malware variant van SpyEye hebben geïdentificeerd die specifieke toepassingen van het internet bankieren als doel heeft.

SpyEye is een malware toolkit die de afgelopen paar maanden steeds populairder is geworden en die te vergelijken is met de veel gebruikte Zeus malware variant die uiteindelijk verantwoordelijk was voor honderdduizenden kostbare infecties wereldwijd. Deze malware tools veroorzaken aanvallen genaamd "man-in-browser", omdat ze, zoals Trojaanse paarden, webbrowsers infecteren, internetpagina's bewerken en transacties onderscheppen om de waardevolle data te stelen, zoals sofinummers, bank log-ins, wachtwoorden en creditcard gegevens er worden zelfs volledige identiteitsprofielen gestolen uit à¢â‚¬Å“autofillà¢â‚¬ toepassingen.

Een consument of zakelijk gebruiker kan de malware oplopen, gedurende het browsen van duizenden geïnfecteerde populaire websites. SpyEye activeert zich nadat de gebruiker toegang heeft tot zijn of haar online bank account.

"Norman, heeft begin februari met een aantal banken in Noorwegen gewerkt en een specifieke variant van SpyEye geïdentificeerd die criminelen recentelijk hebben ontwikkeld", zegt Einar Oftedal, manager van Malware detectie. "Deze variant is ook gericht op andere banken in Europa en Azië. Het kan eenvoudig worden aangepast om het tegen elke bank in welk land dan ook te laten werken. In Europa en Noord-Amerika moeten gebruikers van internet bankieren zeer waakzaam zijn tegen deze online risico‘˜s."

Deze variant van SpyEye onderschept de login en het wachtwoord bij de eerste keer dat er ingelogd wordt op een legitieme webpagina van een bank, hierdoor kan men snel en illegaal geld afhandig maken net zolang tot de toepassing een time-out geeft na ongeveer 20 seconden. Alle Norman antimalware oplossingen voor consumenten, ondernemingen en overheidsinstellingen detecteren deze Trojan en iedere poging tot infectie zal worden geblokkeerd.

Norman heeft een gratis speciale malware cleaner die kan worden gedownload om geïnfecteerde software te repareren. Voor het downloaden van deze gratis SpyEye cleaner, ga naar: http://www.norman.com/support/support_tools/malware_cleaner/nl

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen, inclusief malware analyse tools, netwerk beveiliging en endpoint protection, worden aangestuurd door de gepatenteerde Norman SandBox® technologie en wordt gebruikt door verscheidene aanbieders van beveiligingsoplossingen van over de gehele wereld.
Norman‘˜s kern antimalware bescherming voor clients, servers en netwerk beveiliging worden geleverd als product en service ontwikkeld om zakelijke communicatiestromen en bronnen, inclusief zakelijke en overheidsnetwerken en applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranetten te beschermen. Norman‘˜s oplossingen zijn beschikbaar via de Norman subsidiaries en een wereldwijd netwerk van partners. Voor meer informatie bezoek de Norman website: www.norman.nl

Voor overige informatie:
Marketing Norman
[email protected]
T. 023 78 90 222
www.norman.nl