In het kader van het 50 jarig bestaan van het NOS journaal heeft de NOS een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. In de nieuwe huisstijl staat de 'Rode Dot', die reeds in 2002 door Dotcomschool, Dotcomoffice en Dotcomsport in gebruik werd genomen, centraal.

Ontwerp
De nieuwe huisstijl is ontworpen (afgekeken) door het Engelse bureau Lambie-Naim. De originele huisstijl van Dotcomschool, Dotcomoffice en Dotcomsport is ontworpen door Claessens Erdmann architects & designers bv uit Amsterdam. Dit geeft aan hoe creatief en vooruitstrevend zij reeds bezig waren in 2002. www.claessens-erdmann.nl

De bedrijven van de Rode Dot
-Dotcomschool: is ontwikkelaar en leverancier van complete en evenwichtige digitale leerlingvolgsystemen en schoolmanagement informatiesystemen in het onderwijs.
-Dotcomoffice: is ontwikkelaar en leverancier van het relatiebeheersysteem OfficeCRM en het website content management systeem OfficeCMS.
-Dotcomsport: is ontwikkelaar van het sportledenvolgsysteem SportLVS voor sportverenigingen.
Toeval bestaat
De nieuwe huisstijl is NOS-breed in gebruik genomen. Een nieuw logo, andere decors, nieuwe leaders, nieuwe tunes en een ander uiterlijk voor Teletekst en internet. Eind december 2005 hebben wij in een persoonlijke brief aan Harm Bruin Slots, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS, onze dank uitgesproken als pleitbezorger van de 'Rode Dot'. De NOS betitelen wij vanaf vandaag als onze nieuwe 'Media sponsor'. De rode draad is dat de heer Bruin Slots werkzaam is geweest als burgemeester van Zeewolde en werkzaam was op het Ministerie van Onderwijs. Toevalligheid bestaat nog.
bron: Dotcomschool