Het prominente Amsterdamse notariskantoor Kennedy Van der Laan heeft haar tarieven maandag over de gehele linie drastisch verlaagd en biedt op dit moment de scherpste tarieven in Nederland. Voorheen was zij de duurste notaris in het land. Dat staat op de tarievenvergelijker De Goedkoopste Notaris.NL. Het wordt voor consumenten steeds aantrekkelijker om zich te verdiepen in notaristarieven, de concurrentie is flink in beweging. 
 
De onroerend goed tarieven van de notarissen zijn de afgelopen jaren gemiddeld 12 procent gedaald. DGN lanceert woensdag notarisforum.nl. Notarissen kunnen hiermee online hun tarieven en kantoorinformatie direct publiceren op De Goedkoopste Notaris.nl. Voor Europese begrippen is het uniek dat meer dan de helft van de Nederlandse notarissen meewerken aan het vergelijken van hun tarieven voor een consumentenwebsite. 
 
De Goedkoopste Notaris.NL is verheugd over de actie van de Amsterdamse notarissen en hoopt dat deze navolging vindt. Directeur Peter Ruys: 'Het is goed om te zien dat ook prominente kantoren meegaan in de marktwerking zoals die al een aantal jaar in het notariaat is ingezet. De notaris wordt steeds dynamischer en daar kan de consument alleen maar profijt van hebben.' 
 
Over DeGoedkoopsteNotaris.NL 
De Goedkoopste Notaris.NL publiceert een overzicht van de tarievenontwikkeling met betrekking tot de onroerend goed-, familie- en ondernemingspraktijk. In de loop van de jaren hebben 540 notariskantoren hun tariefinformatie kosteloos via de site kenbaar gemaakt, meer dan 60% van alle kantoren. Dagelijks worden tarieven online door notariskantoren geactualiseerd . De bezoekers van de site worden zodoende bediend met up-to-date tarief- en kantoorinformatie over het notariaat en worden zo ondersteund bij het maken van hun keuze voor een notariskantoor. De website bestaat nu 4,5 jaar. DGN levert met dit initiatief een bijdrage aan de marktwerking in het Notariaat. 
 
 
bron:DGN