‘Met de komst van de Notaristelefoon in 1986 is de toegankelijkheid van het notariaat toegenomen’, stelt Robert Salomons, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) tijdens de jubileumbijeenkomst op 28 september in Pulchri Studio Den Haag. Ter ere van het 20-jarig jubileum van de Notaristelefoon geeft de KNB in samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers BV het boekje ‘De meest gestelde vragen aan de Notaristelefoon’ uit. Het eerste exemplaar van dit nieuwe boekje werd tijdens de feestelijke bijeenkomst overhandigd aan Klaske de Jonge, directeur van de Consumentenbond.

De Notaristelefoon is formeel in 1986 gestart. De KNB was de eerste beroepsorganisatie die met een publieksinformatielijn is gestart Aanleiding was de toenemende vraag naar antwoorden van particulieren en organisaties op algemene notariële kwesties. Inmiddels zijn er zo’n 650.000 vragen beantwoord. Ieder werkdag wordt de Notaristelefoon, vier lijnen, bemand door notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen. Met vragen over erven, schenken of het kopen van een huis. Met name het familierecht voert de boventoon, met in de laatste jaren steeds meer vragen op het gebied van internationaal privaatrecht. We trouwen bijvoorbeeld meer over de grenzen, krijgen kinderen in vreemde landen en hebben nog steeds een woning in ons geboorteland.

Ter ere van het 20-jarig jubileum werd het eerste exemplaar van de derde editie van het boekje ‘De meest gestelde vragen’ aan de directeur van de Consumentenbond overhandigd. De KNB heeft reeds twee keer een vergelijkbaar boekje uitgegeven. Het boekje bevat moeilijke juridische informatie in begrijpelijke taal, met tal van leuke voorbeelden uit het leven gegrepen. Deze uitgave is tevens verkrijgbaar in de boekwinkel.
 

bron:KNB