Op donderdag 1 februari vond omstreeks 22.11 uur een aanrijding plaats op de Josef Haydnlaan in Hengelo. De veroorzaker was daarbij doorgereden. Volgens een getuige reed de veroorzaker met hoge snelheid over genoemde weg en stuurde ineens naar links, waardoor hij op de linker weghelft en dus tegen het verkeer in reed. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een 24-jarige Hengelose automobilist tegemoet rijden, die een noodstop moest maken om een frontale aanrijding te voorkomen. De auto’s schampten elkaar met de bumpers. Vervolgens sloeg de veroorzaker links af, de Valeriusstraat in.

De getuige had het kenteken genoteerd, waardoor de politie al snel achter de identiteit van de verdachte kwam. Deze verdachte, een 25-jarige Hengeloër, werd lopend in de Griegstraat aangehouden. De betreffende auto stond in de Valeriusstraat en werd in beslag genomen. De politie constateerde alcoholgebruik bij de verdachte. De verdachte weigerde echter elke medewerking aan een ademonderzoek. Daarnaast bleek de verdachte niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

 

Ook bleek dat de verdachte diezelfde dag, omstreeks 17.45 uur, was doorgereden bij een aanrijding op de kruising Oldenzaalsestraat/Sloetsweg in Hengelo. En ook in november 2006 was de verdachte al twee keer doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval. De politie heeft de 25-jarige voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

bron:Politie Twente