Na afloop van de komende Olympische Winter Spelen zal NS, Partner in Sport, het voltallige Nederlands Olympisch Team Torino met een speciale hogesnelheidstrein vanuit Turijn terugbrengen naar Nederland. Het is voor het eerst dat de sporters na de Olympische Spelen per trein naar huis zullen reizen. De Spelen worden van 10 tot en met 26 februari 2006 in Turijn gehouden.
Zondag 26 februari worden de Olympische Winter Spelen officieel afgesloten met de sluitingsceremonie. Maandag 27 februari reist het Olympisch Team gezamenlijk met een speciaal daarvoor ingezette NS-hogesnelheidstrein terug, die naar verwachting aan het begin van de avond op station Zwolle zal aankomen. De treinreis zal heel speciaal worden met diverse bijzondere  voorzieningen en entertainment voor de sporters aan boord van de trein. NS zal de sporters van het Nederlands Olympisch Team Torino 2006 in Zwolle na hun Olympische reis een warm welkom aanbieden. Zwolle is gekozen als eindstation omdat NS hiermee de meeste Olympische sporters praktisch vrijwel thuisbrengt.

NS organiseert ten tijde van de Olympische Spelen diverse activiteiten voor klanten. Zo zal station Utrecht een eigen Olympische sfeer uitademen, waarbij reizigers tussen het reizen door de Olympische Spelen “live” vanaf het station kunnen volgen. Eerder dit jaar bood NS topsporters een jaar lang gratis reizen per trein aan.

NS Partner in Sport van NOC*NSF
Sporters leveren dagelijks topprestaties door het beste uit zichzelf te halen. Zij kijken vooruit en leggen de lat steeds een stukje hoger om hun ambities waar te maken. NS herkent zichzelf in deze sportmentaliteit: iedere dag knokken om een topprestatie voor de reizigers neer te zetten. Sport raakt bijna elke Nederlander. Sport leeft in de samenleving. En dat is ook voor NS het geval. Met meer dan één miljoen reizigers per dag staat NS midden in de maatschappij. NS is tot en met 2008 Partner in Sport van NOC*NSF.
bron:NS