NS lanceert vandaag in samenwerking met KPN draadloos internet op station Utrecht Centraal. Via de NS HotSpots kunnen treinreizigers met een laptop of zakcomputer (voorzien van een Wi-Fi-kaart ) op het station en het perron van breedband internet gebruik maken. Binnen enkele weken volgt Den Haag Centraal. Eind september is draadloos internet mogelijk op 30 stations, waar dagelijks bij elkaar ruim een half miljoen klanten komen. Ook gaan NS en KPN gezamenlijk experimenteren met snel draadloos internet in de trein.

Met de introductie van draadloos internet op het station wil NS de reis van haar klanten nog aantrekkelijker maken. Directeur Marketing & Sales Philippe Smit: "NS HotSpots op stations maken de reistijd nog aangenamer en efficiënter. Reistijd wordt nu relevante werktijd of relaxtijd: reizigers kunnen draadloos hun mail checken en kunnen het internet op voor informatie en amusement. Wij zullen in de toekomst deze vorm van entertrainment verder uitbreiden."
Michiel Buitelaar, directeur Consumentenmarkt KPN: "Wij zijn blij dat breedbandinternet nu aanwezig is bij de drukste knooppunten voor reizigers in Nederland. Dit onderstreept de volwassenwording van breedbandinternet. Mensen kunnen nu als het ware hun huiskamer of werkplek meenemen."
Draadloos internet is mogelijk op het hele station, dus in de stationshal, alle bijbehorende winkels en horecagelegenheden en op de perrons. Hierdoor kunnen reizigers ook hun e-mail ophalen of reisinformatie checken op op de internetsite van NS  tijdens een tussenstop met de trein op een Wi-Fi-station.
Reizigers die gebruik willen maken van een NS HotSpot, kunnen een kraskaart aanschaffen bij de Kiosk op het station, waarmee ze toegang krijgen tot het snelle draadloze KPN-netwerk. Een kraskaart voor 1 uur toegang kost 5 euro, 1 dag kost 10 euro, 1 week 15 euro en 1 maand 30 euro. Een op een station gekochte kraskaart is ook te gebruiken op alle andere hotspot-locaties van KPN en omgekeerd. De internettende reiziger kan ook voor een andere betaalvormen kiezen: een 0900-betaalnummer (waarbij een tegoed van 15 minuten mogelijk is), creditcard of via de mobiele rekening van KPN.

bron:NS