Van 28 september tot en met 2 oktober is een treinstel van de intercity van Haarlem naar Maastricht en Heerlen omgetoverd tot een echte rijdende bioscoop. Op weg naar hun bestemming kunnen reizigers ontspannen genieten van 60 uur Nederlandse korte films, speelfilms en treinfilms. De programmering wordt verzorgd door het Nederlands Film Festival.

In het kader van de herfst en het 25e Nederlands Film Festival rijdt de NS Herfstbioscoop dwars door Nederland. Iedere reiziger met een geldig vervoerbewijs mag plaatsnemen in de rijdende bioscoop. Op het programma staan Leef! de openingsfilm van het festival, Vet Hard en 06/05, maar ook Minoes, Simon en Abeltje. Op 30 september is in de herfstbioscoop zelfs de voorpremià¨re te zien van Eilandgasten, die pas op 5 oktober in premià¨re gaat in de festivallocaties.
Op zondagmiddag 2 oktober is de jeugd aan de beurt. Dan staan diverse jeugdfilms op het programma. Bij vertrek uit Eindhoven om 10.59 uur leest Tamara Bos voor uit haar boek waar de film Het paard van Sinterklaas op is gebaseerd. Ook wordt de making of van deze film vertoond. Kinderen die een wortel meenemen voor het paard, krijgen van de scenariste een verrassing. Schrijver Paul van Loon presenteert om 14.00 uur bij vertrek uit Den Bosch de trailer van De Griezelbus en leest voor uit zijn gelijknamige boek. Voor de jeugdige filmfans verloot NS via www.ns.nl 3x twee kaartjes, zodat zij op zondag 2 oktober verzekerd zijn van een plaats en de hele dag mee kunnen rijden met de herfstbioscoop.

bron:NS

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular