NS, sinds januari Partner in Sport van NOC*NSF, biedt 1000 Nederlandse topsporters een jaar lang gratis reizen per trein aan. NS faciliteert de sporters hiermee op hun weg naar de top. Voortaan kunnen de sporters zorgeloos per trein naar hun trainingen en wedstrijden reizen. NS biedt de sporters die op het aanbod ingaan een 'eigen' zitplaats aan in à©à©n van de vier nieuwe speciale Olympische treinen. Erben Wennemars en Dennis van der Geest namen hun zitplaats vrijdag als eerste in gebruik.

Met de sponsoring van NOC*NSF wil NS sporters een hart onder de riem steken, hen stimuleren en faciliteren om hun ambities waar te maken. NS herkent zichzelf in de sporter. Aad Veenman, Presidentdirecteur van NS: "Sporters zijn in staat fysiek en mentaal het uiterste van zichzelf te vergen, met maar à©à©n ambitie: als beste uit de bus komen. NS herkent zichzelf in deze sportmentaliteit: iedere dag knokken om een topprestatie voor de reizigers neer te zetten. Wij helpen sportend Nederland graag op hun weg naar de top."

Het gratis reizen aanbod van NS is à©à©n van de eerste activiteiten waarmee het bedrijf invulling geeft aan het partnership met NOC*NSF. De komende jaren kan sportief Nederland veel meer activiteiten in het kader van de sponsoring van NS verwachten.
NOC*NSF: 'Gratis reizen prachtige voorziening voor Nederlandse sport'
De 1000 sporters die de mogelijkheid krijgen een jaar gratis te reizen per trein zijn door NOC*NSF geselecteerd. Het gaat om de zogenoemde A- en B-sporters, high potentials en coaches. Charles de Commenee, chef de mission van NOC*NSF: "De trein is voor coach en atleet in veel gevallen een prima plaats om op weg naar de wedstrijd of training samen nog even rustig een aantal zaken door te nemen. Dit aanbod is een prachtige voorziening voor de Nederlandse sport."

Sportieve trein brengt reiziger in Olympische sfeer
Tegelijkertijd met de uitreiking van de eerste gratis-reizen-kaarten onthulde Aad Veenman een nieuwe Olympische trein die zowel van buiten als van binnen in Olympische sfeer is vormgegeven. De komende jaren zullen vier Olympische treinen door het land rijden. Op de treinen zijn bijzondere afbeeldingen te zien van de sporten atletiek, turnen, schaatsen en judo. Ook in de trein waant de reiziger zich in sportsfeer: Iedere coupà© brengt een andere sport onder de aandacht. In deze Olympische treinen krijgen topsporters die met de trein reizen een 'eigen' zitplaats aangeboden. De zitplaats mag echter ook door andere reizigers worden gebruikt. Je kunt als treinreiziger dus even op de stoel van je favoriete topsporter zitten! De Olympische treinen zullen naast de gewone dienstregeling ook ingezet worden om reizigers naar sportevenementen te brengen.

NS Partner in Sport van NOC*NSF
Sporters leveren dagelijks topprestaties door het beste uit zichzelf te halen. Zij kijken vooruit en leggen de lat steeds een stukje hoger om hun ambities waar te maken. NS herkent zichzelf in deze sportmentaliteit: iedere dag knokken om een topprestatie voor de reizigers neer te zetten. Sport is iets dat bijna elke Nederlander raakt. Sport leeft in de samenleving. Sommigen beoefenen zelf een sport, sommigen kijken vanaf de zijlijn naar de prestaties van anderen. En dat is ook voor NS het geval. Vrijwel iedereen reist wel eens met de trein. Sommigen af en toe, anderen dagelijks. Iedereen kijkt mee.
Per dag brengt NS een miljoen mensen naar hun bestemming. Met de belangrijke rol van sport in onze samenleving en de Olympische spelen in het vooruitzicht heeft NS besloten een bijdrage te leveren aan de sport. NS is van 2005 tot en met 2008 Partner in Sport van NOC*NSF.

bron:NS