NSGK looft 55.000 euro uit voor beste vervoersoplossing voor gehandicapte kinderenDe Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) roept heel Nederland op om mee te denken over de oplossing van de mobiliteitsproblemen van kinderen en jongeren met een handicap. Want door gebrek aan vervoersmogelijkheden kunnen zij nog steeds niet volwaardig meedoen in onze samenleving. Ter gelegenheid van haar 55ste verjaardag looft de NSGK een prijs uit van 55.000 euro voor de beste oplossing; met dit geldbedrag kan het idee worden uitgevoerd. Alle ideeën worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Gerlach Cerfontaine.

Waarom?
Kinderen met een handicap zijn in de eerste plaats kinderen. Zij willen graag spelen, naar school en op vakantie gaan, net als andere kinderen. En als ze ouder worden willen ze sporten, uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden, net als leeftijdgenoten. Ze willen gewoon meedoen. Mobiliteit is daarbij één van de grootste belemmeringen, want zonder aangepast vervoer komen zij nergens. Veel kinderen en jongeren met een handicap kunnen daardoor niet op een gelijkwaardige manier aan de samenleving deelnemen. Een serieus probleem waar de NSGK in haar jubileumjaar graag iets aan wil doen.

Voor wie?
De NSGK daagt iedereen die kinderen en jongeren met een handicap een warm hart toedraagt uit om een goede oplossing te bedenken voor de mobiliteitsproblemen van deze kinderen. Iedereen denkt wel eens na over hoe dingen beter kunnen en moeten. Dit is het moment om die ideeën uit te werken. De winnaar ontvangt een bedrag van 55.000 euro om het idee ook echt uit te gaan voeren. Aanmelden kan tot 1 oktober via www.nsgk.nl/blauwe-ei.

De jury
Alle ideeën worden beoordeeld door een deskundige jury. Deze let op de functionaliteit, de financiële haalbaarheid en natuurlijk of het idee daadwerkelijk de vervoersproblemen van kinderen en jongeren met een handicap verbetert. De jury bestaat uit voorzitter Gerlach Cerfontaine (President-directeur Schiphol en Lid van Taskorce Handicap & Samenleving), Koos Pelsser (directeur Landelijk Bureau Toegankelijkheid), Peter Schoof (directeur NSGK), Annemarie Postma (ambassadeur NSGK) en Paul Scholten (sympathisant en ervaringsdeskundige).

NSGK
Al 55 jaar helpt de NSGK kinderen met een handicap om met hun beperking volwaardig te leven. De NSGK steunt organisaties en instellingen die de noodzakelijke extra aanpassingen, begeleiding en zorg kunnen regelen. Zodat kinderen met een beperking dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdgenootjes. Ook zet de NSGK zich in om de beeldvorming rond kinderen met een handicap bij te stellen. De naam 'Prijs van het Blauwe Ei' houdt verband met de Blauwe Vogel in het logo van de NSGK. Deze vogel is afkomstig uit het sprookje 'l'Oiseau Bleu' van Maurice Maeterlinck, en staat symbool voor hulp aan kinderen met een handicap.

bron:NSGKComments are closed.
%d bloggers liken dit: