De Red Bull Air Race is ready for take off! De negen beste piloten ter wereld, waaronder Nederlander Frank Versteegh, hebben de afgelopen dagen intensief getraind en zijn klaar voor hun race as. zondag boven de Maas in Rotterdam. Voor start en landing maken de piloten gebruik van de speciaal gecreëerde airstrip op Katendrecht. De Erasmusbrug fungeert als start- en finishlijn.

Kom niet met de auto naar Rotterdam, maar maak gebruik van het openbaar vervoer. Het centrum van de stad is zondag uiterst moeilijk bereikbaar per auto, mede omdat de Erasmusbrug is afgesloten voor alle verkeer (ook voetgangers). In de stad zijn nauwelijks parkeermogelijkheden. Indien u besluit om toch met de auto naar Rotterdam te komen, maak dan gebruik van de P+R mogelijkheden aan de rand van de stad en neem vanaf daar het openbaar vervoer naar Leuvehaven. Voor een compleet overzicht zie www.rotterdam.nl.

Programma
Het evenement start om 14 uur en is om 16 uur ten einde. Het evenemententerrein bevindt zich aan de noordzijde (centrumzijde) van de Maas, tussen Erasmusbrug en Euromast. Aan de andere kant (zuidzijde) is geen ruimte voor publiek. Om teleurstelling te voorkomen adviseren de betrokken instanties het publiek tijdig aanwezig te zijn. Vanaf 12.00 uur is het terrein geopend.

Mensen die besluiten thuis te blijven, kunnen om 16.55 uur de Red Bull Air Race volgen op SBS6.

bron:RedBull