NS lanceert vandaag in samenwerking met KPN draadloos internet op station Den Haag Centraal. Via de NS HotSpots kunnen treinreizigers met een laptop of zakcomputer (voorzien van een Wi-Fi-kaart) op het station en het perron van breedband internet gebruik maken.

Den Haag Centraal is na Utrecht het tweede station waar draadloos internet mogelijk is. Eind september zijn 30 stations, waar dagelijks bij elkaar ruim een half miljoen klanten komen, voorzien van deze dienst. Ook gaan NS en KPN gezamenlijk experimenteren met snel draadloos internet in de trein.

Met draadloos internet op het station wil NS de reis van haar klanten nog aantrekkelijker maken. Ter introductie worden vandaag op station Den Haag Centraal en in treinen richting Den Haag gratis kraskaarten voor 20 minuten gratis internetten uitgedeeld aan reizigers. Ook start een publiciteitscampagne onder het motto ´Den Haag is de draad kwijt' om reizigers attent te maken op deze service. Draadloos internet is mogelijk op het hele station, dus in de stationshal, alle bijbehorende winkels en horecagelegenheden en op de perrons. Hierdoor kunnen reizigers ook hun e-mail ophalen of reisinformatie checken op www.ns.nl tijdens een tussenstop met de trein op een NS Hotspot-station of als ze nog wachten voor vertrek.
Reizigers die gebruik willen maken van een NS HotSpot, kunnen een kraskaart aanschaffen bij de Kiosk op het station, waarmee ze toegang krijgen tot het snelle draadloze KPN-netwerk. Een kraskaart voor 1 uur toegang kost 5 euro, 1 dag kost 10 euro, 1 week 15 euro en 1 maand 30 euro. Een op een station gekochte kraskaart is tevens te gebruiken op alle andere hotspot-locaties van KPN en omgekeerd. De internettende reiziger kan ook voor een andere betaalvormen kiezen: een 0900-betaalnummer (waarbij een tegoed van 15 minuten mogelijk is), creditcard of via de mobiele rekening van KPN.

bron:NS