Milieu Centraal en Nuon gaan samenwerken in de energiebesparingactie Meten is weten. Het doel van de actie Meten is weten is om het elektriciteitsverbruik in huishoudens zichtbaar te maken.

Nuon doneert 2.000 energiemeters aan Milieu Centraal. Huishoudens kunnen gratis een energiemeter lenen, onder de voorwaarde dat ze de meter na drie weken doorgeven aan een ander huishouden. De digitale energiemeters geven per huishoudelijk apparaat het elektriciteitsverbruik en de kosten weer. Consumenten kunnen daarmee zelf ontdekken op welk verbruik zij kunnen besparen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het zichtbaar maken van het eigen energieverbruik kan leiden tot besparingen van 10 tot 25 procent (bron: Và¶llink, 2004). Aangezien huishoudens à©à©n keer per jaar een afrekening krijgen van hun elektriciteitsverbruik en deze rekening niet is uitgesplitst naar apparaten, kan men hiermee tussentijds zijn kennis vergroten over eigen verbruik.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.consument-en-energie.nl, een website van Milieu Centraal. Ze krijgen dan een energiemeter thuisgestuurd. Ook kan de energiemeter worden opgehaald in de Nuon Energiewinkels in Alkmaar en Baarn. Na drie weken moet de meter worden doorgegeven aan een andere persoon. Zo rouleren de meters door heel Nederland. Sinds maart zijn er al 500 meters aangevraagd en in omloop.

Nuon waardeert de samenwerking met Milieu Centraal omdat beide organisaties ernaar streven consumenten betrouwbare en praktische informatie te geven over energie. En met name over duurzaam omgaan met energie.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten ruim 2 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2004 bedroeg 4,9 miljard euro. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.

Over Milieu Centraal
Milieu Centraal is een landelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over energie en milieu in het dagelijks leven. Van afval tot zonneboiler. De informatie is getoetst door een forum van onafhankelijke deskundigen.
 
 
bron:Milieu Centraal