Nutricia Nederland heeft in overleg met de Voedsel en Waren Autoriteit besloten om vandaag een partij Olvarit tuingroenten met rijst van de markt te halen. Deze partij wordt teruggehaald na een klacht van een consument en het daaruit voortvloeiend onderzoek van Nutricia en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Bij opening van enkele potjes zijn aan de buitenkant van het potje onder de dekselrand zeer kleine glassplinters aangetroffen.

 

Er is besloten tot het terughalen van de hele partij omdat Nutricia de kwaliteit van haar producten wil waarborgen, dit in goed overleg met de VWA. Het betreft de partij Olvarit tuingroenten met rijst met houdbaarheidsdatum 03.08.2008. Het kwaliteits- en traceringsysteem van Nutricia stelt hen in staat om deze producten snel te achterhalen en 1 terug te roepen.

Door middel van een advertentie in de landelijke media wordt consumenten verzocht de potjes van de betreffende partij weg te gooien. De deksel kan gratis naar Nutricia worden verstuurd, waarna de aankoopkosten worden vergoed.

bron:VWA