De zevende Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie is eind december al voor meer dan de helft volgeboekt. De vakbeurs over ontwikkelingen op het gebied van de verkeersopleiding, rijvaardigheid en verkeersgedrag, wordt op zondag 15 en maandag 16 april 2007 in het ondernemerscentrum Intres in Hoevelaken (bij Amersfoort) georganiseerd.

Volgens het nieuwe projectbureau is deze vroegtijdige belangstelling van met name vaste leveranciers opmerkelijk. Bij voorgaande beurzen in Houten en Hoevelaken kwam de inschrijving eerst in vroeg in het beursjaar op gang. Exposanten verwachten grote belangstelling voor hun nieuwe producten en diensten uit de wereld van rijopleiding en -training en willen vroegtijdig zijn verzekerd van een goede standlocatie. Het aantrekken van de markt door toegenomen consumentenvertrouwen speelt duidelijk een rol. Nu de bezoekers nog! 

In april 2007 zullen er tijdens de beide beursdagen in het beurstheater minisymposia en presentaties over actuele thema’s worden georganiseerd. Aan het programma wordt nog gewerkt, maar actuele thema’s als de nieuwe WRM 2008(verplichte bijscholing van instructeurs), het nieuwe rijexamen, alsook de ontwikkeling van instructie naar ‘coaching’, komen zeker aan bod. Volgens het projectbureau geniet deze unieke vakbeurs ook belangstelling vanuit het buitenland; er wordt een grote delegatie van rijschoolhouders uit België verwacht. Op de beursvloer zal ook weer volop gelegenheid zijn om gezellig bij te praten met collega’s uit het hele land, waarvoor terrassen worden ingericht en ook een soort ‘bruine kroeg’. Praktijkdemonstraties zullen op het buitenterrein kunnen plaatsvinden.  

Tijdens de vakbeurs zal weer de Ed Timmer Trofee worden uitgereikt. De prijs, een plaquette en een geldbedrag, wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon en/of organisatie die zich gedurende meerdere jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de rijopleidingsbranche. Het initiatief hiervoor werd genomen door het onafhankelijke vakblad ‘Rij-instructie’ samen met Sdu Uitgevers bv. In 2005 ging de trofee naar toenmalig voorzitter Freddy Wolf van BOVAG afd. Verkeersopleidingen.   Op de website www.rijschoolbranche.nl is uitgebreide informatie te vinden over het evenement.

bron:PPR