Dirk van Delft, chef wetenschap van NRC Handelsblad heeft dit jaar de NWO Eurekaprijs voor het beste oeuvre op het terrein van wetenschapscommunicatie gewonnen. De prijs is voor de vijfde keer toegekend door een onafhankelijke jury en is met een geldbedrag van 12.500 euro, de hoogste prijs op dit gebied in ons land.

 

Naast Dirk van Delft gingen prijzen naar Mineke Schipper met haar boek 'Trouw nooit een vrouw met grote voeten', het programma Nieuwslicht van de VARA en Monique Punter van het blad Kijk.

Mineke Schipper ontving de Intermediair Eurekaprijs voor het beste populair wetenschappelijke boek. Nieuwslicht kreeg de Jos Withagen Eurekaprijs in de categorie beste radio- of tv-programma. Monique Punter werd bekroond met de Furore Eurekaprijs voor de beste vrouwelijke prestatie op het terrein van wetenschapscommunicatie naar het brede publiek.

De laatste drie prijzen zijn gebaseerd op ruim 3000 reacties via de websites van NWO en Intermediair. De winnaars van de laatste drie prijzen ontvangen elk 7500 euro. Voor alle winnaars is er het Eurekabeeldje van de Delftse beeldende kunstenaar Richard de Vrijer.

Oorkondes werden toegekend aan de genomineerden. Dat zijn de schrijvers Gerrit Breeuwsma en Nicoline van der Sijs, de VPRO programma's OVT en 'Dat willen wij ook' en de vrouwen Henriette Maassen van den Brink en Mineke Schipper (die dus zowel een oorkonde als een prijs ontving).

De Eurekaprijs is een project van NWO in samenwerking met Intermediair, de Boekhandelsgroep Nederland, de Jos Withagen Stichting, het automatiseringsbedrijf Furore en het Amsterdamse wetenschapscentrum Nemo.

bron:NWO

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular