(Persbericht) De dit jaar ingestelde ´Oeuvreprijs voor de Nederlandse wijnjournalistiek 2010‘˜ is op de finaledag van het nationale ´Proefschrift‘˜- wijnconcours in Amsterdam toegekend aan de enige genomineerde: wijnjournalist John Bindels uit Ulicoten (Baarle-Nassau). De prijs werd uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association.

De jaarlijkse oeuvreprijs is in het leven geroepen door The Wine & Food Association en is bestemd voor spraakmakende wijncolumnisten en wijnschrijvers met een eigen, kritische visie op de wijnwereld en een herkenbare schrijfstijl. Het is een ´estafetteprijs‘˜: volgend jaar zal de heer Bindels hem uitreiken aan een andere wijncolumnist of kritische wijnschrijver.

De landelijke organisatie Wine and Food Association, die eenstemmig tot deze beslissing kwam, drukte daarmee waardering uit voor het onafhankelijke en eigenzinnige werk van John Bindels die zich gedurende een lange reeks van jaren vooral als puntig en scherp observerend columnist onderscheidde.

John Bindels werkte voor verschillende wijnwebsites. Hij was jarenlang het boegbeeld van Lekker Wijntje en schreef het satirische wijnboek ´Wijn met prik‘˜.
Tegenwoordig is Bindels de drijvende kracht en hoofdredacteur achter de nationale wijnwebsite voor consumenten www.WijnWijs.eu.