Officiële opening EK Wielrennen op kaasmarkt in AlkmaarDe gemeente Alkmaar biedt de sporters van het Open EK Wielrennen voor mensen met een beperking op vrijdag 12 augustus een typisch Alkmaarse openingsmanifestatie aan. Ze kunnen een deel van de kaasmarkt bijwonen, waarbij de voorzitter van de wielerafdeling van het International Paralympic Committee (IPC) Tony Yorke de bel luidt als officieel startsein voor het EK. Daarna is er voor de sporters een rondleiding georganiseerd door de historische binnenstad.

Op 12 augustus, de dag voordat de wedstrijden beginnen, organiseert de gemeente een openingsmanifestatie voor alle deelnemers aan het open EK Wielrennen met een beperking en hun begeleiders. Het programma van de opening laat de sporters kennis maken met twee beroemde kenmerken van Alkmaar: de kaasmarkt en het monumentale stadshart.

Voorafgaand aan dit programma start in het Stadhuis een bijeenkomst voor de ´VIPS' van het EK, waaronder de Chinese delegatie van de Paralympische Spelen die in 2008 in Beijing worden gehouden, de jury, de wedstrijdleiding en vertegenwoordigers van het ministerie van VWS en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie.

Alkmaar en Schermer
Het EK vindt plaats van 12 tot en met 20 augustus. De eerste vier dagen, tot en met 16 augustus, wordt er gereden op de Alkmaarse wielerbaan, daarna rijden de sporters tot en met 20 augustus een buitenparcours in de gemeente Schermer. Ze rijden onder andere tijdritten, er zijn achtervolgingen en er is een onderdeel sprint. Er komen circa 500 sporters vanuit de hele wereld. Meer informatie over het Open EK Wielrennen voor mensen met een beperking is te vinden op www.j-r-c.com.

bron:Gemeente AlkmaarComments are closed.
%d bloggers liken dit: