Op maandag 1 augustus werd omstreeks 22.30 uur bij de politie gemeld om uit te zien naar een 25-jarige Oldenzaler die kort daarvoor trammelant had geschopt bij familie aan de Willem Dingeldeinstraat in Oldenzaal. Terwijl de politie op weg daar naar toe is, kwamen meerdere meldingen van bewoners uit die buurt over het roekloze rijgedrag van een automobilist. Met name uit de Willem Dingeldeinstraat, de Zandhorstlaan en de Hunenveldlaan.

De politie trof aan het einde van de Willem Dingeldeinstraat een dertig tot veertig buurtbewoners aan. Zij wezen op remsporen op het wegdek. Een van hen, een 60-jarige Oldenzaalse vertelde dat zij opzij moest springen om niet overreden te worden door bedoelde auto, die met zeer hoge snelheid door de straat reed.

Op datzelfde moment werd gemeld dat de 25-jarige weer voor de woning van zijn familie stond te schreeuwen. De politie hield de 25-jarige, die sterk onder invloed verkeerde, aan ter zake poging tot doodslag. Wegens zijn agressieve gedrag werd de verdachte geboeid overgebracht naar het bureau en opgesloten.

Bron: Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular