Op donderdagavond 29 december tussen 18:00 uur en 03:00 uur hield Politie Haaglanden een grote alcoholcontrole op het Toernooiveld in Den Haag en in Scheveningen. Politieagenten deelden aan elke nuchtere automobilist als attentie gratis oliebollen uit. Met alle drukte rond de voorbereidingen voor de komende jaarwisseling wil Politie Haaglanden actief aandacht vragen voor verkeersveiligheid in deze periode. Namens BOB wensten Politie Haaglanden en het stadsgewest Haaglanden alle automobilisten dan ook verkeersveilige en prettige jaarwisseling.

Om deze gedachte extra cachet te geven deelden zij aan elke nuchtere automobilist twee oliebollen uit met daarbij een kaartje met als opschrift BOB wenst u een gelukkig en verkeersveilig 2006! Dat veel automobilisten al bewust omgaan met alcohol in het verkeer, blijkt wel uit het feit dat 844 automobilisten aan de blaastest hebben meegewerkt en dat slechts vier automobilisten teveel gedronken hadden. Dit is nog geen 0,5 % van het gecontroleerde aantal personenauto’s. Een positieve ontwikkeling derhalve. Van de vier overtreders was de score 250 ugl, 505 ug/l en 525 ug/l. Een bestuurder moest een bloedproef ondergaan omdat hij niet in staat was om een blaastest af te leggen.
Bewustwording
Het gaat om bewustwording: wie geen alcohol drinkt is geen watje, maar heeft een afspraak met anderen. Waar de landelijke BOB-campagne positief ingestoken is, hebben stadsgewest en Politie Haaglanden deze lijn doorgetrokken en de BOB’er een extra hart onder de riem gestoken door hem of haar twee oliebollen te geven.   
Andere locaties
Niet alleen op het Toernooiveld in Den Haag werd een alcoholcontrole gehouden, ook op andere plekken in de regio Haaglanden werd in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd op alcohol. In totaal hebben circa 900 automobilisten meegewerkt aan de blaastest, waarvan zeven van hen in overtreding waren en een bekeuring kregen.
Nieuwe Limiet
Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe limiet geld is er voor alle brom en snorfietser tot 24 jaar en voor iedereen die vanaf 30 maart 2002 een rijbewijs heeft of het nog gaat halen. De verscherpte limiet geld voor de eerste vijf jaar dat je een rijbewijs hebt. De limiet is voor deze categorie verlaagd van 220 ug/l naar 88 ug/l. De invorderingsgrond voor deze categorie van het rijbewijs voor deze categorie is eveneens verlaagd naar 350 ug/l (Was 570 ug/l).
Nieuwe controles
Ook de komende periode na de jaarwisseling zag Politie Haaglanden actief op alcohol gebruik gaan controleren. Indien de weersomstandigheden het vandaag toelaten gaat Politie Haaglanden op vrijdag 30 december vanaf 18:00 uur wederom een grote alcohol controle houden. Locaties van de controleplaatsen zullen verspreid door het gehele verzorgingsgebied van Haaglanden liggen.
bron:Politie Haaglanden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular