Het Openbaar Ministerie Middelburg dagvaart twee schippers voor de aanvaring tussen een zeilschip en een vissersboot in de zomer van 2004. De Noorse en de Zeeuwse schippers wordt onvoorzichtigheid en nalatigheid verweten, wat gevaar opgeleverd zou hebben voor de opvarenden.

Op 19 juli 2004 kwamen ‘s nachts het antieke Noorse zeilschip Mohawk II en het Arnemuidse vissersvaartuig ARM 20 met elkaar in aanvaring. Het ongeval vond plaats in de Sardijngeul van de Westerschelde bij het badstrand van Vlissingen. De vaartuigen raakten elkaar min of meer frontaal. Het zeilschip met aan boord onder andere leden van een Noorse scoutingvereniging zonk, de opvarenden konden worden gered.
Beide schippers zijn gedagvaard voor de aanvaring (artikel 169sub 1 Wetboek van Strafrecht)’. Subsidiair wordt hen 'het recht tegen elkaar insturen' en het 'niet gebruiken van alle beschikbare middelen voor bepalen van gevaar voor aanvaring' verweten (resp. artikel 7 lid 1 en artikel 14 lid 1 van het Scheepvaartreglement Westerschelde 1990).
De rechtbank Middelburg buigt zich in maart over deze zaak. Het arrondissementsparket Middelburg behandelde vorig jaar zo'n 170 zaken met betrekking tot de scheepvaart
 
bron:OM