Super Senioren is de eerste productie van Omroep MAX. Het programma laat gedurende 10 weken het wel en wee zien van 12 mensen van 50 jaar en ouder die hun droom verwezenlijken: het voorbereiden en uitvoeren van een theaterstuk. Ze verblijven in een prachtig landhuis, waar zij leven en werk met elkaar delen. Onder begeleiding van professionele artiesten werken ze toe naar en premiere in een bekend Nederlands theater. Na afloop van het televisieprogramma gaat dit nieuw gevormde gezelschap op tour langs een groot aantal Nederlandse theaters. Het televisieprogramma komt oorspronkelijk uit Noorwegen en versloeg daar de Noorse Idols. Op www.omroepmax.nl kan iedereen boven de 50 met enige artistieke ervaring zich inschrijven voor dit programma.

Omroep MAX is een van de twee nieuwe omroepen die onlangs zijn toegelaten tot het publieke bestel. MAX gaat vanaf september uitzenden op Nederland 1.

Het televisieprogramma Super Senioren wordt geproduceerd door Blue Circle, een van de grootste onafhankelijke tv-productiemaatschappijen. Zij zijn bekend van onder andere Boer zoekt Vrouw, Idols, Jamie's Kitchen en Barend en van Dorp.

Voor de theatertour gaat Omroep MAX samenwerken met V&V Entertainment. Dit theaterproductiebedrijf wordt geleid door Albert Verlinde en Roel Vente en heeft haar sporen verdiend met producties als Hello Dolly, Piaf de musical en diverse kluchten zoals De Tante van Charlie en Tel uit je Winst. Binnenkort lanceert V&V Entertainment de Nederlandse versie van Annie de Musical.

bron:Omroep Max