De ontmoetingsplek voor de Azotod-vrijwilligers is in ere hersteld. Met het tappen van het eerste biertje opent wethouder Toon Gispen van welzijn en cultuur symbolisch de verbouwde voormalige bar van Azotod. Het pand krijgt tijdelijk een belangrijke huiskamerfunctie voor de vele actieve vrijwilligers die activiteiten organiseren en is toegankelijk voor pasjeshouders. Het openingsfeest vindt plaats op zaterdag 28 mei van 15.30 tot 18.00 uur.

De werkzaamheden voor de verbouwing tot tijdelijke ontmoetingsplek zijn afgerond. Samen met de aannemer hebben de vrijwilligers van Azotod zich ingezet om er een mooi pand van te maken. Voor veel vrijwilligers is het resultaat dan ook meer dan een huiskamer. Het tijdelijke onderkomen wordt geëxploiteerd door de inmiddels opgerichte Stichting Azotod waarin ook de vrijwilligers zijn vertegenwoordigd.

Met deze voorziening wil het college van burgemeester en wethouders de periode overbruggen tot aan de oplevering van het nieuwe Cultuurcentrum Leidsche Rijn. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de uitdrukkelijke wens en behoefte van de vrijwilligers. Het werk van de vrijwilligers van Azotod vervult een belangrijke functie in de wijk die in de ogen van het college niet onderbroken mag worden.

bron:Gemeente Utrecht