Zwaartepunten verschillen per branche

Amsterdam, 17 maart 2010 Financieel grip houden op projecten: dat staat momenteel in iedere projecten- en urenorganisatie voorop. De zwaartepunten bij projectregistratie, projectbewaking, urenverantwoording en facturering liggen echter per branche duidelijk anders. Dit blijkt uit recent onderzoek van AccountView onder zakelijke dienstverleners, ingenieurs- en architectenbureaus, consultants en stichtingen.

Sturen op kostenbegroting of budgetoverschrijding?
Zo geeft bijna 80% van de ingenieurs en architecten aan dat het belangrijk is om vooraf de juiste kosten te kunnen schatten voor een project, terwijl stichtingen meer op budgetoverschrijding sturen. De maandelijkse bepaling van het onderhanden werk speelt een grote rol voor zakelijke dienstverleners en bij ingenieurs en architecten. Op maat factureren wordt belangrijk gevonden door een ruime meerderheid van de zakelijke dienstverleners, ingenieurs en architecten en consultants, net als het maken van vaste tariefafspraken.

Uiteenlopende accenten
Per branche bekeken, springt ook een aantal onderzoeksresultaten in het oog. Bij ingenieurs en architecten blijkt dat zowel de controller als de projectleiders sturing geven aan projecten. Zakelijke dienstverleners kijken weer op verschillende manieren tegen het onderhanden werk aan. Bij stichtingen blijkt 80% vooral te sturen op de beschikbare budgetruimte. Ten slotte ziet 52% van de consultancyorganisaties een trend van uur/factuur naar productgericht factureren.

Whitepaper ´Financiële grip op Projecten‘˜
De whitepaper geeft een kort overzicht van de resultaten. U kunt een exemplaar opvragen via:[email protected], onder vermelding van ´aanvraag Whitepaper Financiële grip op Projecten‘˜.

Over AccountView
Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 27.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op kwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, Vedior Holding, Koninklijk Theater Carrà©, SER, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, ABAB Accountants en Alfa Accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl

Contactgegevens:

AccountView
Anita Loman
Tel.: +31 (0)20 - 355 29 99
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]