De politie heeft het onderzoek naar de dood van de 48-jarige vrouw uit Vinkeveen afgerond. Hieruit blijkt dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Op vrijdagmorgen 25 november rond 08.00 uur trof een wandelaar in het park aan de Dr. J.van der Haarlaan in Mijdrecht het dode lichaam aan van een vrouw en waarschuwde de politie. Het bleek te gaan om een 48-jarige vrouw uit Vinkeveen die de avond ervoor vanuit de wijk Twistvlied in Mijdrecht was weggefietst op weg naar Vinkeveen. Op de plaats waar zij lag heeft de politie een uitgebreid (sporen)onderzoek ingesteld.
Het onderzoek werd bemoeilijkt door zware regenval en stormachtige wind waardoor ook het onderzoek langer duurde. Uit de sectie, die zaterdag 26 november was uitgevoerd op het stoffelijk overschot bleek dat de Vinkeveense aan onderkoeling was overleden. De omstandigheden waaronder de vrouw was aangetroffen waren voor de politie aanleiding om een aanvullend onderzoek te doen. Een van die omstandigheden was het feit dat persoonlijke spullen van de vrouw verspreid lagen over de plek waar zij was gevonden.
De conclusie dat de 48-jarige vrouw uit Vinkeveen niet door een misdrijf om het leven is gekomen is gebaseerd op de uitkomsten van het technisch, sporen- en buurtonderzoek. Hieruit bleek onder andere dat er geen persoonlijke spullen werden vermist en dat zij een bovenmatig hoog percentage alcohol in haar lichaam had. Met name de combinatie van de lage buitentemperatuur en het alcoholgebruik is de vrouw vermoedelijk fataal geworden.
bron:Politie Utrecht