In het onderzoek naar de geweldplegingen in de Hulster binnenstad van eind juli en medio augustus werden door de politie afgelopen weken vijf nieuwe verdachten aangehouden. Een verdachte, een 22-jarige Hulstenaar, was reeds eerder aangehouden en zit nog steeds in hechtenis.

Alle aangehouden personen, vijf mannen van rond de 20-jaar uit Hulst en omgeving, worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in de nacht van 30 juli waarbij een 22-jarige man uit de gemeente Hulst, zodanige verwondingen opliep dat hij vanwege het toegebrachte letsel een aantal dagen niet kon werken. Liggend op straat werd hij door de verdachten geschopt en geslagen. De vijf mannen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Uit onderzoek is gebleken dat op 13 augustus hetzelfde slachtoffer opnieuw werd belaagd door de in hechtenis zittende man die tevens wordt verdacht van poging tot doodslag.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de man in hechtenis eveneens verdacht wordt van nog twee mishandelingen gedurende de nachtelijke uren in het uitgaansleven van Hulst gepleegd op 16 juli. Twee mannen werden zonder aanwijsbare reden geslagen en geschopt.
 
bron:Politie Zeeland