De regionale recherchedienst van Politie Flevoland heeft met de aanhouding van 23 personen in de maanden mei en juni een omvangrijk netwerk in de hennepteelt en -handel in Flevoland ontmanteld. De aangehouden personen zijn afkomstig uit Almere, IJsselmuiden, Elburg, Zeist en de Bilt. Alle verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van de behandeling van hun strafzaak bij de rechter.

Het onderzoek is gestart bij een growshop in Almere. Vanuit deze growshop zijn op grote schaal hennepstekjes verkocht en geoogste wiet verhandeld. Ook zijn de hennepkwekerijen vanuit de growshop gefinancierd danwel ondersteund met personeel voor de aanleg van de kwekerijen. De politie heeft in totaal in drie loodsen en vijf woningen doorzoekingen gedaan.

Het betrof een loods in Kampen en twee loodsen en vijf woningen in Almere. In totaal zijn ongeveer 2.100 hennepplanten, 1.200 hennepstekjes en 27 kilo geoogste wiet, met een geschatte waarde van 140.000 euro, in beslag genomen. Tevens is een bedrag van 13.000 euro aan contanten in beslaggenomen, alsmede vier voertuigen. De verwachting is dat de politie met een uitgebreide naheffing komt van wederrechtelijk verkregen voordeel uit de hennepteelt.

De energiemaatschappijen hebben een verlies van 110.000 euro geleden door de illegale aftap van de stroom. Dit zal worden verhaald op de daders en/of de eigenaren van de woningen. Politie Flevoland gaat in overleg met de gemeente Almere bekijken of er bestuursrechterlijke maatregelen tegen de growshop kunnen worden genomen.
 
bron:Politie Flevoland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular