Naar aanleiding van binnenkomen informatie is de politie Twente in juni 2005 een onderzoek gestart met betrekking tot mensenhandel. Er waren aanwijzingen dat een 41 jarige Enschedeër zich hieraan schuldig maakte.

Op 8 september werd in zowel de woning als in de auto van de 41 jarige, een onderzoek ingesteld. Hierbij werden o.a. diverse identiteitspapieren van meisjes cq vrouwen aangetroffen.

De 41 jarige werd daarop aangehouden evenals zijn 37 jarige echtgenote en zijn 17 jarige zoon. Alledrie werden voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Van meerdere vrouwen en meisjes, allen afkomstig uit voormalige Oostbloklanden, is een aangifte opgenomen.

Twee van hen zijn, of waren op het moment dat ze de prostitutie in gingen, nog minderjarig, 15 en 16 jaar. Alle vrouwen en meisjes waren als prostituee werkzaam.
Tijdens de afwezigheid van de 41 jarige werden zijn werkzaamheden door zijn echtgenote en zijn zoon waargenomen. Deze twee zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 41 jarige zit in afwachting van een terechtzitting nog vast.

bron:Politie Twente