De politie heeft meer duidelijkheid gekregen in een onderzoek dat draait naar de mishandeling van een echtpaar afgelopen donderdag in de bioscoop in Emmen. Toch is de politie nog op zoek naar getuigen die zich nog niet gemeld hebben.

In de bioscoop waren donderdagmiddag vier meisjes uit Emmen, in de leeftijd 14 -15 jaar aanwezig. Zij waren zeer luidruchtig, door meerdere mensen in de bioscoop is dit als hinderlijk ervaren. De meisjes zijn door verschillende mensen aangesproken op hun gedrag.  Overwogen werd om de meisjes uit de bioscoop te verwijderen. Op dat moment escaleerde de boel. Er ontstond een conflict tussen de vier meisjes en een bioscoopbezoeker, omdat hij à©à©n van de meisjes uit de bioscoopzaal wilde zetten. De meisjes zijn de bioscoopzaal uitgegaan. Het conflict verplaatste zich naar de foyer. Daar hebben de meisjes telefonisch contact gehad met de vaders van twee van de vier meisjes. De vaders verschenen kort daarna in de foyer. Er ontstond een handgemeen met de bedrijfsleider van de bioscoop en  het echtpaar. De man en vrouw zijn hierbij geschopt en geslagen. Beiden hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie heeft de beide vaders, een 34-jarige Emmenaar en een 40-jarige plaatsgenoot aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Door à©à©n van de meisjes is aangifte gedaan van mishandeling.

Zowel in de bioscoopzaal als in de foyer zijn meerdere mensen getuige geweest van het conflict. De politie heeft niet met iedereen gesproken en vraagt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie om zich via 0900-8844 te melden.(

bron:Politie Drenthe