De politie in Alkmaar heeft een onderzoek naar een aantal hennepkwekerijen in Alkmaar Noord afgerond. Tijdens het onderzoek werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Er werden honderden planten, henneptoppen en apparatuur in beslag genomen. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie dat er in een woning aan de Tirolstraat mogelijk hennep gekweekt zou worden. Media december werd in de woning een onderzoek ingesteld waarbij een kwekerij met ruim 800 planten werden aangetroffen. In het pand werd een 28-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden. Ook de eigenaar van de woning, een 50-jarige Alkmaarder werd aangehouden. Enkele dagen later werden nog twee mannen van 30 en 34 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Roelofarendsveen en Alkmaar aangehouden.
Gaandeweg het onderzoek werd duidelijk dat zich in woningen aan de Daalderstraat en de Rigolettostraat ook hennepkwekerijen bevonden. Op 22 december werden in deze woningen zoekingen gedaan waarbij in beide woningen een kwekerij werd aangetroffen. Er werden zo’n 130 planten en koppen van hennepplanten aangetroffen. Ook deze planten en de apparatuur werd in beslag genomen. Tijdens deze zoekingen werden de twee bewoners, een 50-jarige man en een 51-jarige vrouw aangehouden.
Het onderzoek is inmiddels afgerond. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en zullen zich binnenkort moet verantwoorden voor een rechter.
bron:Politie Noord Holland Noord