De Gelderse politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar aanleiding van vijf meldingen van bedrijfsinbraken dinsdagavond in het gebied van Maas en Waal en de Bommelerwaard. De politie is ook op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op of nabij industrieterreinen in de genoemde gebieden.

In Beneden-Leeuwen werden twee bedrijfsinbraken gemeld aan de Energieweg, in Dreumel één aan de Van Heemstraweg, in Heerewaarden bij een bedrijf aan de Langestraat en in Zaltbommel een bedrijf aan het Van Voordenpark. De inbraken vonden plaats tussen 23.00 uur en middernacht. De daders hebben onder meer computerapparatuur weggenomen.
Agenten doorzochten het bedrijf in Heerewaarden met een hond, omdat het vermoeden bestond dat de dader(s) zich nog in het pand bevond(en). Niemand werd meer aangetroffen.De politie heeft de vijf bedrijfsinbraken in onderzoek. Daarbij wordt bekeken of er mogelijk sprake is van een verband. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek verricht.Getuigen die dinsdagavond tussen de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien rond de desbetreffende bedrijfspanden worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beneden-Leeuwen op telefoonnummer 0900-8844.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid