Omdat het opnieuw opstarten, begin januari 2006, van het onderzoek naar de moord op een 42 jr. Chinese restauranthouder in Almelo op 6 april 2005, niet datgene heeft opgeleverd wat tot oplossing van de zaak heeft geleid, is het onderzoek stopgezet. Ook enkele tips die binnen waren gekomen naar aanleiding van het opsporingsprogramma “Opsporing Verzocht” hebben, net als het verspreiden van pamfletten met een foto van het slachtoffer in diens woonwijk in Almelo, niet het gewenste resultaat gehad.

In deze flyers werd getuigen nogmaals gevraagd zich te melden omdat deze mogelijk de daders hebben gezien tijdens hun vlucht door de wijk. Een aantal, met name technische sporen moet nog worden onderzocht, waardoor het onderzoek nog niet in zijn geheel wordt stopgezet. Ook de door de Almelose hoofdofficier van justitie uitgeloofde beloning van 15.000 euro voor de tip cq tips die leiden tot oplossing van de zaak, blijft gehandhaafd.

Zoals reeds eerder gemeld werd het 42 jr. slachtoffer op 6 april vorig jaar aan de Fazant in zijn woonplaats beroofd en doodgeschoten. Het gaat hierbij om vermoedelijk een drietal daders allen klein van stuk en tussen de 20 en 25 jr. met een licht getinte huid. Alle daders droegen bivakmutsen.

Uiteraard hoopt de politie dat deze zaak nog kan worden opgelost en dat de daders kunnen worden aangehouden.
 
bron:Politie Twente