Achterhoek 02-06-2005 - De politie Achterhoek stelt een onderzoek in naar een jongeman die waarschijnlijk meerdere malen schennis heeft gepleegd ten opzichte van meisjes en jonge vrouwen. Na een duidelijke signalementomschrijving door twee slachtoffers bestaat het sterke vermoeden, dat het om à©à©n en dezelfde jongen gaat.

Afgelopen dinsdagmiddag (omstreeks 15.30 uur) werd een tiener op de fiets lastig gevallen. Het meisje fietste over de Doetinchemseweg in Kilder en reed in de richting Beek. Net voorbij het viaduct van de A 18 haalde zij een jongeman, eveneens op de fiets, in. Tijdens het voorbijrijden zag zij, dat de jongeman zijn geslachtdeel uit zijn broek had. Hij deed haar vervolgens oneerbare voorstellen en zag kans haar onzedelijk te betasten. Het meisje zag kans de jongen te ontlopen en bij de rotonde met de Hoofdstraat fietste hij deze laatste straat in.

Het door haar opgegeven signalement komt zeer sterk overeen met een soort gelijk feit, dat op 18 mei op dezelfde weg onder Loerbeek plaats vond. Een 21-jarige Doetinchemse fietste omstreeks 16.45 uur in de richting Loerbeek en werd door een jongeman op de fiets ingehaald. Ook deze jongeman toonde zijn geslachtsdeel en deed de vrouw oneerbare voorstellen.

De jongeman is ongeveer 17 jaar, 1.80 m, hij heeft kort blond enigszins stekelig haar en heeft een pokdalig gezicht.

/p>

Bron: Politie Noord- en Oost-Gelderland