De politie op Texel heeft het onderzoek naar de vernielingen aan de gebouwen van de Scholengemeenschap in Den Burg nagenoeg afgerond. Tijdens het onderzoek werden 14 personen aangehouden en verhoord. Twaalf daarvan bleken een aandeel te hebben in de vernielingen. Daarnaast bleek een groot aantal van hen betrokken te zijn geweest bij andere vernielingen, baldadigheden en openlijke geweldplegingen op verschillende plaatsen op het eiland.

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december 2005 werd een groot aantal vernielingen gepleegd aan het schoolgebouw aan de Emmalaan. Er werden tientallen ramen stuk gegooid. Ook in het gebouw werden de nodige vernielingen gepleegd. Door het hele schoolgebouw  werd gereedschap gevonden dat elders uit de school was weggenomen. Er werden slechts enkele zaken vermist.

Het werd al snel duidelijk dat de vernielingen door een grote groep jongeren waren gepleegd. Tussen afgelopen maandag en donderdag werden in totaal veertien Texelse jongens in de leeftijden van 14 tot 18 jaar aangehouden en gehoord. Twaalf daarvan bleken verantwoordelijk voor de vernielingen aan de school. Daarnaast bekenden verschillende jongens  hun betrokkenheid bij een groot aantal vernielingen, graffitys, baldadigheden en openlijke geweldplegingen. Deze misdrijven vonden plaats in de periode van 1 november tot 10 december op verschillende plaatsen op het eiland.

De leiding van het onderzoek geeft aan dat het onderzoek, op een aantal administratieve handelingen na is afgerond. Er worden geen aanhoudingen meer verwacht. Alle betrokkenen zullen zich binnen afzienbare tijd moeten verantwoorden bij de rechter of krijgen een HALT-straf.

bron:Politie Noord Holland Noord