Naar aanleiding van een aangifte van oplichting dit voorjaar via Marktplaats.nl. heeft de Districtsrecherche in Wijchen nader onderzoek opgestart. Begin augustus hield de politie een 19-jarige verdachte uit Wijchen aan. Tijdens het verhoor verklaarde de man meer personen te hebben opgelicht. Daarop werd het onderzoek voortgezet.

In het onderzoek is de computer van de verdachte in beslag genomen en geldstromen zijn onderzocht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 19-jarige goederen via het Internet te koop aanbood, geld incasseerde van kopers, maar vervolgens deze goederen nooit leverde. Het ging daarbij om ipod’s.

In totaal zijn er bij de politie, verspreid over het land, 8 aangiftes gedaan van oplichting door de Wijchenaar. Naar aanleiding van de stand van zaken in het onderzoek is de Wijchenaar deze week opnieuw als verdachte gehoord. Hij heeft de zaken bekend. Drie gedupeerden hebben inmiddels alsnog hun geld teruggekregen. De 19-jarige is na verhoor heengezonden en krijgt een dagvaarding. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Kijk uit met kopen via Internet
Bij de politie wordt regelmatig melding gemaakt door mensen die goederen via Internet, bijvoorbeeld via Marktplaats.nl, kopen, deze geheel of gedeeltelijk betalen, waarna de verkoper niets meer van zich laat horen. De politie wil iedereen waarschuwen om voorzichtig om te gaan met het kopen via deze sites.

bron:Politie Gelderland-Zuid