(Persbericht) Samenvatting - Veel gezondheidsrisico's vinden hun oorsprong in onvoldoende beweging. Een recent Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de inzet van een online begeleidingssyteem leidt tot aanzienlijk betere resultaten bij afvallen. Het Nederlandse bedrijf VirtuaGym heeft nu samen met Tanita een online personal training-systeem ontwikkeld met innovatieve hardware monitoring voor iedereen.

Amsterdam - Veel gezondheidsrisico's, zoals diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten vinden hun oorsprong in onvoldoende beweging. De sleutel tot afvallen en fitter worden is het behouden van motivatie. Een recent onderzoek van het Amerikaanse Kaiser Permanente Center for Health Research* heeft aangetoond dat de inzet van een online begeleidingssyteem motiveert en leidt tot aanzienlijk betere resultaten bij afvallen. Het Nederlandse bedrijf VirtuaGym heeft nu samen met Tanita, wereldwijd marktleider in gezondheidsmonitoring voor professionals, een volledig online personal training-systeem ontwikkeld met trainingsschema's op maat, persoonlijke doelen stellen en innovatieve hardware voor voortgangsregistratie.

De oplossing bestaat uit een Activity Monitor en een Body Monitor, die beiden verbonden zijn met een uitgebreid online begeleidingssysteem. De Body Monitor meet tien verschillende lichaamswaarden, waaronder vetpercentage, watergehalte, spier- en botmassa, BMR en het schadelijke visceraal (orgaan) vet. Hiermee wordt dus een ongekend nauwkeurig bio-metrisch profiel van je huidige lichamelijk conditie opgesteld.

De Activity Monitor is een klein apparaatje dat je dagelijkse activiteit meet met 3D versnellingsmeter-technologie en makkelijk is mee te dragen in je broekzak. Zo krijg je helder inzicht in je huidig activiteitsnivea en je wordt gestimuleerd om vervolgens actiever te worden. De oplossing is goed te combineren met je dagelijks leven en laat je zo eenvoudig controle nemen over je levensstijl en gezondheid.

Zowel de Body Monitor en de Activity Monitor werken naadloos binnen het bewezen personal training-systeem van VirtuaGym.com, zodat u eenvoudig gegevens kunt uitwisselen met de gebruiksvriendelijke USB Connector. Je kunt vervolgens online je doelen stellen en je lichaamssamenstelling en activiteiten bijhouden in heldere visualisaties op je persoonlijke profiel. Zo krijg je waardevol inzicht in je voortgang, die je zal helpen je nieuwe, actieve levensstijl vol te houden.

De VirtuaGym Body Monitor en Activity Monitor zijn los van elkaar of als set verkrijgbaar via www.virtuagym.com en komen inclusief een vol jaar PRO-lidmaatschap voor het online begeleidingssysteem. Hiermee verkrijg je toegang tot uitgebreide mogelijkheden, maar je hoeft na afloop niet te blijven betalen om van de producten gebruik te kunnen maken. Het basis lidmaatschap biedt namelijk al een breed scale al mogelijkheden om op een leuke en laagdrempelige manier fit te worden. Dit is voor iedereen gratis en in het Nederlands beschikbaar op www.virtuagym.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hugo Braam

[email protected]

+31(0)20-7165216

www.VirtuaGym.com

* Associations of Internet Website Use With Weight Change in a Long-term Weight Loss Maintenance Program, Kaiser Permanente Center for Health Research, Portland, United States

Over VirtuaGym.com
VirtuaGym is een online personal training-systeem, waarmee een volledige oplossing voor fitness en afvallen wordt geboden. Hierbij worden bewezen succesformules, zoals personal training, sociale interactie en een spel- en competitie-element ingezet met innovatieve technologie. Doe de Fit-test met onze virtuele personal trainer Brad Fit, ontvang je Fit-plan op maat en houd je voortgang bij in je persoonlijke profiel. Het basis lidmaatschap is volledig gratis, dus iedereen kan er mee beginnen.

www.virtuagym.com

Over Tanita Corporation
Deze Online Body Composition Monitor oplossing is ontwikkeld in samenwerking met Tanita, wereldwijd leider in gezondheids-monitoring, sinds de oprichting meer dan 80 jaar geleden. In 1992 introduceerde Tanita als eerste de body composition monitor voor de professionele markt. Tanita is internationaal gerenommeerd voor haar productinnovaties, kwaliteit en nauwkeurigheid. Het merk is de standaard voor professionals zoals artsen, dietisten en fysiotherapeuten.

www.tanita.com