De Koninklijke Marechaussee heeft het onderzoek naar de diefstal van een groot aantal pistolen, Glocks 17, vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen afgerond. Er zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om een militair uit Oss (47 jaar), een ex-militair uit Rotterdam (34 jaar) en twee burgers uit Tilburg en Rotterdam (een vrouw van 33 jaar en een man van 27 jaar). Drie van de vier verdachten hebben inmiddels bekend.

De pistolen werden in april 2005 gestolen vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen. Drie dagen na de wapenroof werd het grootste deel van de Glocks 17 (200 stuks) teruggevonden op een carpoolplaats langs de A29 ter hoogte van Oud Beijerland. Zes wapens zijn niet teruggevonden. Een van de verdachten heeft verklaard dat de wapens aan buitenlandse geïnteresseerden zijn verkocht.
Bij zoekingen in de woningen van de verdachten zijn vier imitatiepistolen, een gasdrukpistool, verschillende soorten munitie en diverse slag-, stoot en steekwapens aangetroffen. Alle verdachten zijn in vrijheid gesteld en de processen-verbaal zijn inmiddels ingestuurd naar het Openbaar Ministerie in Arnhem. Aan het onderzoek hebben enige tientallen rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee meegewerkt.
bron:MinDef