De recherche in Barneveld heeft een onderzoek naar XTC-handel afgerond. Bij het onderzoek werden in totaal zeven verdachten aangehouden en verhoord. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een incident op zaterdag 19 maart in Nijkerk. Daar werd op een parkeerplaats een 19-jarige vrouw uit Barneveld onwel nadat ze, aldus haar verklaring, pillen zou hebben geslikt. De vrouw moest met ademhalingsmoeilijkheden worden overgebracht naar het ziekenhuis. De Barneveldse had in de auto gezeten bij drie Nijkerkers, twee van achttien en een van negentien jaar, die daarop door de politie werden aangehouden. Bij à©à©n van hen werd een tiental tabletten aangetroffen dat later XTC-tabletten bleken te zijn.

Vervolgonderzoek
Bij het vervolgonderzoek door de Barneveldse recherche kwam vast te staan dat de pillen zouden zijn gekocht van twee anderen, een 20-jarige man uit Zwartebroek en een 21-jarige uit Nijkerk. Zij werden daarop ook aangehouden. Ook het slachtoffer, de 19-jarige Barneveldse, werd later aangehouden. Uit verhoren bleek dat de XTC-tabletten weer gekocht zouden zijn van een 30-jarige man uit Hilversum. Dat zou gebeurd zijn op een camping in Voorthuizen. Ook de Hilversummer werd daarop aangehouden. Bij huiszoekingen in Hilversum en Voorthuizen werden later nog eens hard- en softdrugs aangetroffen. In de Hilversumse woning stuitten agenten ook op een hennepkwekerij met ruim 200 planten. De Hilversummer heeft later bekend gedurende een aantal maanden aan onder meer inwoners van Barneveld, Hoevelaken en Nijkerk vooral XTC te hebben verkocht. De verdachte Hilversummer is afgelopen vrijdag in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal is ingezonden naar justitie, die over het verdere lot van de verdachten beschikt. 
 
 
bron:politie Gelderland-Midden