Het rechercheteam dat sinds november onderzoek doet naar de vermiste Apeldoorner Henk Wildeman gaat in afgeslankte vorm verder. Ondanks het verhoren van tientallen mensen uit de familie, kennissen- en zakelijke kring van de vermiste goudhandelaar en het natrekken van tips heeft het onderzoek nog niet geleid tot de opsporing van Wildeman.

De verdwijning van de Apeldoornse goudhandelaar Henk Wildeman blijft een mysterie. Eind november informeerde de familie de plaatselijke politie, dat de 58-jarige, op een camping in Beekbergen verblijvende man, al een paar dagen vermist was. Opvallend was, dat onder andere zijn medicatie en mobieltjes in het chalet waren achtergebleven. Ook de auto van de man bleek nog op de camping te staan.
De plaatselijke politie zette alle feiten op een rijtje en nog dezelfde dag werd besloten tot het opstarten van een speciaal rechercheteam. Dit zogenaamde Team Grootschalig Opsporing bestaat uit rechercheurs uit de regio Noord- en Oost-Gelderland.Sinds de start van dit team werd een uitgebreid informatieonderzoek gestart om duidelijkheid te krijgen over werk- en privé-situatie van de vermiste man. Met wie deed hij als goud-handelaar zaken ? Kon hij het slachtoffer van een ontvoering zijn geworden of was hij misschien op vakantie gegaan zonder zijn familie te informeren ?
Alle scenario’s zijn de revue gepasseerd en in dat kader hebben de rechercheurs tientallen mensen gehoord. Hierbij moet gedacht worden aan familie, vrienden, kennissen, zakenrelaties, maar ook de reisbranche en buitenlandse politie-instanties. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden en is er met speurhonden tot twee maal toen in bospercelen gezocht naar de vermiste Apeldoorner. Eén van de zoektochten met speciale speurhonden van het Korps Landelijke Politiediensten vond plaats naar aanleiding van één van de weinige tips.

De media besteedden ruim aandacht aan de vermissing. De beperkte hoeveelheid tips die dit opleverde, waren snel nagetrokken en leverden ook geen resultaat op.
Ondanks alle inspanningen van het politieteam is het niet bekend geworden of Wildeman het slachtoffer van een misdrijf is geworden of dat er andere zaken een rol spelen. De familie is over het inkrimpen van het team geïnformeerd. Mocht men alsnog informatie hebben, dan is de politie Apeldoorn hiervoor bereikbaar via 0900 – 8844.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland