SP Tweede Kamerlid Arda Gerkens roept VVD staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dinsdag naar de Kamer om tekst en uitleg te geven over zijn voorstel voor de 'bijstandoppas'. De bewindspersoon wil dat bijstandsmoeders met kinderen onder de vijf jaar, die zijn vrijgesteld vansollicitatieplicht, met behoud van uitkering gaan werken in de voor- en naschoolse kinderopvang die scholen moeten gaan aanbieden.

Volgens het plan van Van Hoof mogen gemeenten de ouders een bonus aanbieden op hunuitkering en ook scholing. De bijstandsmoeders kunnen eventueel hun eigen kinderen meenemen naar de school. SP-Kamerlid Arda Gerkens vindt het een slecht plan: 'Bijstandsvrouwen met kinderen jonger dan vijf jaar zijn niet voor niets van
sollicitatieplicht vrijgesteld, namelijk omdat ze dan voor hun eigen kinderen kunnen zorgen. Maar voor- en naschoolse opvang zou bovendien moeten worden uitgevoerd door opgeleid en gekwalificeerd personeel.' Zij zouden dan van 's morgens half zeven tot aanvang school en van na schooltijd tot half acht 's avonds moeten werken. Volgens de staatssecretaris kunnen ze dan tegelijk op hun eigen kinderen passen.

bron: SP

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular