Op de Markerwaarddijk, op korte afstand van de Houtribsluizen, is vanmorgen bij een ernstig verkeersongeval, een 36-jarige man uit Noord Holland als bestuurder van een personenauto om het leven gekomen. De bestuurder van een bestelbusje, dat ook bij het ongeval betrokken was, is met zwaar lichamelijk letsel opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Na de eerste melding van het ongeval, kort na 08.00 uur, is de Markerwaarddijk voor het verkeer vanuit beide richtingen afgesloten. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en is begonnen met het verhoren van getuigen. Het is waarschijnlijk dat de dijk rond het middaguur wordt vrijgegeven voor het verkeer.

Gladheid
Verder vonden in de provincie Flevoland een tiental ongevallen plaats door gladheid. Op de Oostvaardersdijk raakten vier voertuigen van de weg waarna de dijk is afgesloten van ongeveer 08.30 uur tot 11.30 uur. Op de Hoge Ring bij Almere Stad gebeurden twee ongevallen, ook door een glad wegdek. Verschillende voertuigen raakten beschadigd maar er is geen noemenswaardig letsel te betreuren. Ook de Hoge Ring is afgesloten voor het verkeer vanaf 08.30 tot 10.30 uur.

Elders vielen fietsers door gladheid. Op het Sturmeypad raakte bij een valpartij een fietser gewond. De gladheid is vermoedelijk plotseling ontstaan toen lucht in de vroege ochtend ophelderde waardoor de temperatuur onder het vriespunt zakte. De komende dagen kunnen zich soortgelijke situaties voordoen waardoor het oppassen blijft in het verkeer.
Ondanks het feit dat in de regio een tiental ongevallen plaats vond door gladheid, lijkt dit op de Markerwaarddijk niet de oorzaak.
 

bron:Politie Flevoland